Strona 6 z 15 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 148

Wątek: TABLET do prezentacji zdjęć i nie tylko.

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: TABLET do prezentacji zdjęć i nie tylko.

Cytat Zamieszczone przez GoOrange Zobacz posta
    Co do iPadów, mam retine i zdjęcia prezentują się bajecznie ale na jednej krawędzi, wieczorem widać minimalny różowy zafarb. Jedynka pod tym względem była idealna.

Jeszcze jedno, zdjęcia ze skalibrowanego monitora, poprawnie wydrukowane i z iPada3 są zadziwiająco blisko siebie kolorystycznie.

Co do płynności to nic koło iPada jak do tej pory nie leżało.
    Jak masz różowy zafarb, to kiepsko trafiłeś - wg opinii należy wygrzać ekran długotrwałym użytkowaniem żeby klej wysechł, albo reklamacja i serwis wymienia na inny egzemplarz
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Domyślnie TABLET do prezentacji zdjęć i nie tylko.

Cytat Zamieszczone przez Bolek02 Zobacz posta
    Jak masz różowy zafarb, to kiepsko trafiłeś - wg opinii należy wygrzać ekran długotrwałym użytkowaniem żeby klej wysechł, albo reklamacja i serwis wymienia na inny egzemplarz
    W zasadzie chyba się już wygrzał bo w porównaniu z pierwotnym stanem, który z resztą nie był zły już prawie tego nie ma.

Coś już napisał Awatar Ulisses
    Miasto
    Warszawa, Łódź

Cytat Zamieszczone przez Bolek02 Zobacz posta
    Przez ostatni rok testowalem wiele tabletów na Androidzie m.in. Samsung Galaxy Tab P7500, jego drugą wersję P5100, Asusa Transformera i jego następcę, ale po tym jak wpadł mi w ręce sprzęt spod znaku nadgryzionego jabłka Nowy iPad w 3 odsłonie, to pomimo ograniczeń platformowych już zostanie ze mną. Przekonał mnie ekran na którym prezentowane zdjęcia wreszcie wyglądają tak, jak tego oczekiwałem, masa programów do obróbki, choć te lepsze płatne i mega płynność systemu w czasie pracy. Poza tym w miesiąc po zakupie dostępna aktualizacja systemu na IOS 6.0. W Samsungu do dziś oficjalnych aktualizacji nie ma ...
    W samsungu brak aktualizacji? Darmowe aktualizacje aplikacji na bieżąco i raz na jakiś czas upgrade systemu... no nie wiem czy trzeba czegoś więcej. Za chwilę będzie aktualizacja andka do wersji Jelly bean. Także akurat pod tym względem jabłko nie jest ani o włos lepsze.

Bywalec Awatar Bazyss
    Miasto
    Knzas/ŁDZ

W samsungu aktualizacje?
    Posiadam P1000 i oficjalna byla tylko jedna z 2.3.3 do 2.3.6 i na tym zakonczyli temat z aktualizacjami do tego tabletu.
    Posiadam rownierz SGS+ oficijalnie nie dostal nic wyrzej niz 2.3.6 niby wyszedl ValuePack ale do Polski oficialna wersja nigdy nie dotarla, wszystko instalowane home made.
    Dla mnie Samsung od strony aktualizaci vs. Apple to totalne olewanie urzytkownikow.
    Z tego co pamietam to do iOS 6 aktualizacje dostaly wszystkie wersje iPada i tel. od 3GS w gore.

Piszecie ze zaraz bedzie Jelly Bean. Ok. Tylko jakie urzadzenia dostana aktualizacje do twgo systemu? Nowe co dopiero weszly a te z poczatku roku czy polowy zeszlego napewno nic nie dostana.
    Ostatnio edytowane przez Bazyss ; 01-10-2012 o 22:49

Bywalec
    Miasto
    Koszalin

Używałem najnowszego Ipada i powiem tyle, że nic z nim nie może się równać. Przede wszystkim wyświetlacz o wiele lepszy niż u konkurencji, wzorowa płynność działania i masa dobre programy do tworzenia portfolio. Porównywałem z SGT 10.1 i słabo wypadł przy Ipadzie.... Wolniej działał, jakoś tak jakby klatkował, zdjęcia gorszej gorzej się prezentowały.

Od razu zaznaczam, że nie jestem fanem Apple i nie mam żadnego ich produktu ;-)
    5D III + 60D
    S8/3,5 + T11-16/2.8 + C24/1,4L + C50/1.4 + C85/1.8 + C70-200/2,8L
    C430EXII + C580EXII
    + parę innych gratów :-)

Bywalec Awatar r3b
    Miasto
    Legionowo

Ja natomiast wybralem odwrotnie do poprzednika... Czyli SGT 10.1 II... Dlaczego? A no dlatego ze ma wszystko co chcialem miec czyli szklo na matrycy, modem 3g i czytelny wyswietlacz i kosztuje polowe tego co iPad... Fakt retina wyglada lepiej, ale jak mojego sgt wzial do reki kolega ktory wydal 3500zl na iPada3 to sie zaczal zastanawiac czy nie przeplacil...

No i dla mnie jedna bardzo wazna rzecz. W sgt jest flash odrazu co sie bardzo przydaje.

Wysyłane z mojego GT-I9000 za pomocą Tapatalk 2

Coś już napisał Awatar Ulisses
    Miasto
    Warszawa, Łódź

Cytat Zamieszczone przez Bazyss Zobacz posta
    W samsungu aktualizacje? .
    To najbardziej lubię, jak już ktoś wydał na jabłuszko to za nic nie przyzna, że jest w czymkolwiek gorsze albo choćby porównywalne (tak wiem to generalizacja ale takie a nie inne mam doświadczenia). Co do JellyBeana... wersje na najważniejsze urządzenia już są GSIII, GT10.1... Pierwszym krajem, w którym pojawiła aktualizacja była Polska... nie jest źle. I kwestia olewania użytkowników... no pod tym względem Apple jest niekwestionowanym liderem. Niech przykładem będzie najnowszy flagowy telefon, który nie współpracuje wyprodukowanymi wcześniej akcesoriami... chyba, że kupi się firmową przejściówkę, wyprodukowanie tańszego zamiennika dla nowego standardu Lightning jest bardzo utrudnione ponieważ ochipowali kable - wszystko w interesie przyszłych nabywców

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

No no, tylko proszę nie ciągnąć wątku w kierunku Apple vs Android itp :P

Nieco bardziej na temat to kupiłem właśnie żonie na prezent TRACER Neo 9.7 - miał być inny ale ten mnie zastanowił matrycą IPS i jestem ciekaw jak się będzie prezentował, choć dla siebie nadal w kierunku klawiaturowych patrzę , więc te Ipady i Galaxy na wstępie na szczęście odpadają by nie mieć zbyt dużego dylematu.

Pełne uzależnienie Awatar gadget_zary
    Miasto
    Żary/Wrocław

Ten Tracer Neo był efektem wysypu tanich tabletów z IPS (GoClever A971, Tracer Neo, Modecom FreeTab 9,7, Prestigio PMP5097CPRO i pewnie coś tam jeszcze) w granicach cenowych 600-900 zł. Ja mam Prestigio PMP5097CPRO, kupiłem nowy okazyjnie na allegro. Działa dość sprawnie, wyświetlacz jak dla mnie wystarczający, do moich zastosowań (czytanie ebookow, film, pokazanie zdjęć klientom) wystarczający. Owszem ma wady, niektóre apki/gry nie działają albo działają wolno ale nie spodziewam się cudów od tabletu za 600 zł (tyle zapłaciłem, nowy w EuroRTV/AGD - 899 zł).

Bywalec Awatar Bazyss
    Miasto
    Knzas/ŁDZ

"Ulisses"
    Chyba bez zrozumienia przeczytales mojego posta. Widzisz w nim choc jedno slowo o posiadanym iP ??
    Nigdzie nie znajdziesz stwierdzenia lepszy jest Apple. Jeden i drugi ma plusy i minusy.
    Apple zamkniety system bez majstrowania w nim i to jeden minus. Plus u andka za otwartosc i mozliwosc modyfikacji.
    Ale aktualizacje maja polozone.
    Posiadam dwa produkty Samsunga i to sa moje odczucia na temat doswiadczenia z tymi produktami. Piszesz aktualizacja do JB dla GSIII i GT 10.1 II, a gdzie reszta poprzednich modeli GT 10.1, P1000, GSII, GS+ tez wedlug Ciebie dostana?
    Gdzie tu widzisz wsparcie producenta do modeli wyprodukowanych w 2011/12.
    Bo tlumaczenia ze sa nie kompatybilne jest smieszne. Napedzaja sobie rynek. Chcesz nowego andka. kup nowy tablet, telefon stary juz nie dostanie aktualizacji bo nie spelnia wymagan technicznych...
    Ostatnio edytowane przez Bazyss ; 03-10-2012 o 23:34

Strona 6 z 15 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów