Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII
W samsungu aktualizacje?
Posiadam P1000 i oficjalna byla tylko jedna z 2.3.3 do 2.3.6 i na tym zakonczyli temat z aktualizacjami do tego tabletu.
Posiadam rownierz SGS+ oficijalnie nie dostal nic wyrzej niz 2.3.6 niby wyszedl ValuePack ale do Polski oficialna wersja nigdy nie dotarla, wszystko instalowane home made.
Dla mnie Samsung od strony aktualizaci vs. Apple to totalne olewanie urzytkownikow.
Z tego co pamietam to do iOS 6 aktualizacje dostaly wszystkie wersje iPada i tel. od 3GS w gore.
Piszecie ze zaraz bedzie Jelly Bean. Ok. Tylko jakie urzadzenia dostana aktualizacje do twgo systemu? Nowe co dopiero weszly a te z poczatku roku czy polowy zeszlego napewno nic nie dostana.
Ostatnio edytowane przez Bazyss ; 01-10-2012 o 22:49
Używałem najnowszego Ipada i powiem tyle, że nic z nim nie może się równać. Przede wszystkim wyświetlacz o wiele lepszy niż u konkurencji, wzorowa płynność działania i masa dobre programy do tworzenia portfolio. Porównywałem z SGT 10.1 i słabo wypadł przy Ipadzie.... Wolniej działał, jakoś tak jakby klatkował, zdjęcia gorszej gorzej się prezentowały.
Od razu zaznaczam, że nie jestem fanem Apple i nie mam żadnego ich produktu ;-)
5D III + 60D
S8/3,5 + T11-16/2.8 + C24/1,4L + C50/1.4 + C85/1.8 + C70-200/2,8L
C430EXII + C580EXII
+ parę innych gratów :-)
Ja natomiast wybralem odwrotnie do poprzednika... Czyli SGT 10.1 II... Dlaczego? A no dlatego ze ma wszystko co chcialem miec czyli szklo na matrycy, modem 3g i czytelny wyswietlacz i kosztuje polowe tego co iPad... Fakt retina wyglada lepiej, ale jak mojego sgt wzial do reki kolega ktory wydal 3500zl na iPada3 to sie zaczal zastanawiac czy nie przeplacil...
No i dla mnie jedna bardzo wazna rzecz. W sgt jest flash odrazu co sie bardzo przydaje.
Wysyłane z mojego GT-I9000 za pomocą Tapatalk 2
To najbardziej lubię, jak już ktoś wydał na jabłuszko to za nic nie przyzna, że jest w czymkolwiek gorsze albo choćby porównywalne (tak wiem to generalizacja ale takie a nie inne mam doświadczenia). Co do JellyBeana... wersje na najważniejsze urządzenia już są GSIII, GT10.1... Pierwszym krajem, w którym pojawiła aktualizacja była Polska... nie jest źle. I kwestia olewania użytkowników... no pod tym względem Apple jest niekwestionowanym liderem. Niech przykładem będzie najnowszy flagowy telefon, który nie współpracuje wyprodukowanymi wcześniej akcesoriami... chyba, że kupi się firmową przejściówkę, wyprodukowanie tańszego zamiennika dla nowego standardu Lightning jest bardzo utrudnione ponieważ ochipowali kable - wszystko w interesie przyszłych nabywców![]()
No no, tylko proszę nie ciągnąć wątku w kierunku Apple vs Android itp :P
Nieco bardziej na temat to kupiłem właśnie żonie na prezent TRACER Neo 9.7 - miał być inny ale ten mnie zastanowił matrycą IPS i jestem ciekaw jak się będzie prezentował, choć dla siebie nadal w kierunku klawiaturowych patrzę, więc te Ipady i Galaxy na wstępie na szczęście odpadają by nie mieć zbyt dużego dylematu.
Ten Tracer Neo był efektem wysypu tanich tabletów z IPS (GoClever A971, Tracer Neo, Modecom FreeTab 9,7, Prestigio PMP5097CPRO i pewnie coś tam jeszcze) w granicach cenowych 600-900 zł. Ja mam Prestigio PMP5097CPRO, kupiłem nowy okazyjnie na allegro. Działa dość sprawnie, wyświetlacz jak dla mnie wystarczający, do moich zastosowań (czytanie ebookow, film, pokazanie zdjęć klientom) wystarczający. Owszem ma wady, niektóre apki/gry nie działają albo działają wolno ale nie spodziewam się cudów od tabletu za 600 zł (tyle zapłaciłem, nowy w EuroRTV/AGD - 899 zł).
"Ulisses"
Chyba bez zrozumienia przeczytales mojego posta. Widzisz w nim choc jedno slowo o posiadanym iP ??
Nigdzie nie znajdziesz stwierdzenia lepszy jest Apple. Jeden i drugi ma plusy i minusy.
Apple zamkniety system bez majstrowania w nim i to jeden minus. Plus u andka za otwartosc i mozliwosc modyfikacji.
Ale aktualizacje maja polozone.
Posiadam dwa produkty Samsunga i to sa moje odczucia na temat doswiadczenia z tymi produktami. Piszesz aktualizacja do JB dla GSIII i GT 10.1 II, a gdzie reszta poprzednich modeli GT 10.1, P1000, GSII, GS+ tez wedlug Ciebie dostana?
Gdzie tu widzisz wsparcie producenta do modeli wyprodukowanych w 2011/12.
Bo tlumaczenia ze sa nie kompatybilne jest smieszne. Napedzaja sobie rynek. Chcesz nowego andka. kup nowy tablet, telefon stary juz nie dostanie aktualizacji bo nie spelnia wymagan technicznych...
Ostatnio edytowane przez Bazyss ; 03-10-2012 o 23:34