Cytat Zamieszczone przez soltysh Zobacz posta
Dodam od siebie, że koledzy przedmówcy, którzy mówią o odchylanym ekranie mają rację. Jeśli masz fundusze bierz odchylany ekran. Osobiście posiadam 550d, uwieczniam (foto i film) nim przede wszystkim mojego 8-mio miesięcznego malca i teraz dopiero dotarło do mnie, że mieć odchylany ekran było by zajefajnie... Więc na twoim miejscu nawet bym się nie wahał. Czyli 60 lub 600, a jeśli stać cię na xxD, a piszesz, że chcesz się zamknąć w 3,5 kPLN, to śmiało bierz 60D. Przy następnych zakupach body na pewno będę brał dwucyfrowe. Tym bardziej, że studiujesz dziennikarstwo - warto.
zagzdam się w pełni z Kolegą,
tak sobie myslę, ze jak spłacę ratki za 550d to chyba skuszę się na 60d, no chyba, że w międzyczasie coś ciekawszego wyjdzie,
różne tu są opinie / spory / dylematy na temat odchylanych ekraników, IMHO dochylany ekranik to tylko odchylany ekranik, przecież żadengo wpływu na zdjęcia to nie ma, ale już na wygodę ich robienia / kręcenia filmików ma... :cool:
idąc dalej IMHO 550d / 600d / 60d będą co do zasady dawać taki sam obrazek i myślę, że tu nikt wątpliowości nie ma - ta sama matryca, ten sam procesor, ten sam pomiar światła,
ale
różnica w ergonomii pomiędzy 550d / 600d a 60d będzie już duża,
ja sobie np. obecnie nie wyobrażam używania 550d bez gripa, ci co mieli bez i kupil grip pewenie się zgodzą , ale jak sobie trzymałem w sklepie niedawno 60d to bez gripa jest spoko,
dlatego też raz jeszcze to napiszę
IDŹ DO SKLEPU POMACAĆ i jak mieścisz się w funduszach to kup 60d :grin:
no i jeszcze to bezporzewodowe sterowanie lampami, tego mi najbardziej brakuje w 550 (ale o tym to już pisałem)