Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 36

Wątek: Spadną ceny po Świętach?

Początki nałogu

Domyślnie

Z moich obserwacji jednak wynika, że po Nowym Roku ceny jednak spadają. W zeszłym roku przerobiłam dokładnie ten sam scenariusz. Kupowałam aparat pod koniec listopada potem drugi dla znajomego w połowie grudnia. Kupowałam przez allegro - u zaufanego sprzedawcy - pytałam czy będzie taniej po świętach - odpowiedział "raczej będzie tylko drożej"... było taniej! Nie ma siły - w tym szale przedświątecznym sprzedawcy wiedzą, że mogą utrzymać cenę. Z drugiej strony jak kupisz teraz, to przez te 2 tygodnie już będziesz się cieszyć nową zabawką. Kiedy już kupisz to na pewno przestań śledzić ceny, bo ich spadek może popsuć Ci przyjemność robienia fotek.
    TOKIN(ka)

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz1972
    Miasto
    Ząbkowice Śląskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pebe
    zastanawiam się tylko czy dołożyć te 200 zł i brać z fakturą i gwarancją Canon Polska, czy bez faktury z "12 mies. gwarancją sklepu
    Osobiście brałbym z fakturą i gwarancją CANON POLSKA

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

spoko spoko 8) przecież mówię: najpóźniej 1szy tydzień stycznia
    ale coś czuję, że nie ma co czekać....
    zastanawiam się tylko czy dołożyć te 200 zł i brać z fakturą i gwarancją Canon Polska, czy bez faktury z "12 mies. gwarancją sklepu"
    kupował ktoś w Fotoit?...
    Ja kupowałem. Sprzęt nowy, ceny przyjemne.
    Nie daj się nabrać na śpiewkę: "po fakturę i gwarancję przyjdzie Pan za tydzień", bo za tydzień spytają się: "kto ty jesteś i czego chcesz".
    Jarek

Dopiero zaczyna Awatar apart
    Miasto
    Ostrowiec Św.

Domyślnie

obserwując rynek to ciężko będzie o spadek cen po świętach... tak od razu teraz to wszyscy idą po kosztach minimalnych nadrabiają ilością sprzedanych sztuk wiedzą ze po swiętach przez jakiś czas będzie bryndz, czyli jak chcesz kupić to kup teraz a jak nie to dopiero w okolicy marca.

Dopiero zaczyna Awatar apart
    Miasto
    Ostrowiec Św.

Domyślnie

i jeszcze jedno gwarancja musi zawierać dowód zakup czyli paragon lub fakturę inaczej jest nie ważna.... takie są realia

Początki nałogu Awatar AGO
    Miasto
    Berlin

Domyślnie

s....zastanawiam się tylko czy dołożyć te 200 zł i brać z fakturą i gwarancją Canon Polska, czy bez faktury z "12 mies. gwarancją sklepu"
    Sorry, ale co to za dziwadlo "gwarancja sklepu".
    Na calym swiecie jest gwarancja producenta i sprzedawca tylko posredniczy.
    Potem w razie "W" przynosisz do niego (jesli masz daleko do autoryzowanego serwisu), a on przekazuje sprzet dalej.

Gwarancja typu "od tadzia" to jakas bzdura i koles pewnie cie pogoni basebolem w ramach gwarancji, ot co.
    Canon 350D | Sigma 15-30 3.5-4.5 EX Asp IF | Sigma 75-300 4-5.6 DL Super Macro | Tamron SP AF 28-75 XR Di
    Fotografie: obiektywni.pl gorski.cba.pl

pebe
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez AGO
    Sorry, ale co to za dziwadlo "gwarancja sklepu".
    szczerze mówiąc sam nie wiem... bez faktury gwar. producenta nie zadziała, więc to pewnie ma być świstek który mi uspokoi nerwy. ale czy ma jakąś wartość?.. nie wiem, nigdy nie kupowałem u TIPów i chyba się nie zdecyduję, ale dziwi mnie że takie firmy które działają jawnie, otwartym tekstem promują obrót w szarej strefie.. Wasserman za bardzo się wanną zajął a tu robota czeka...

Początki nałogu Awatar AGO
    Miasto
    Berlin

Domyślnie

bez faktury gwar. producenta nie zadziała, więc to pewnie ma być świstek który mi uspokoi nerwy. ale czy ma jakąś wartość?..
    Bez faktury gwarancja z pudelka jest tyle warta co listek papieru toaletowego, moze mniej bo sliska i nie spelnia zadania.
    ZADNA firma nie daje gwarancji na towar trefny, bo moze skradzion, z przemytu lub podrobiony.
    Legalnie sprowadzony towar, kupiony legalnie i tak samo sprzedawany MUSI zawierac fakture - to jest mus.

Mozna kupic od kogos (nie koniecznie kradzione) na gieldzie ale wtedy mniejsze pieniadze ale ponosi sie wtedy ryzyko.

Ja bym z body nie ryzykowal - szkielko tak choc z bolem.
    Canon 350D | Sigma 15-30 3.5-4.5 EX Asp IF | Sigma 75-300 4-5.6 DL Super Macro | Tamron SP AF 28-75 XR Di
    Fotografie: obiektywni.pl gorski.cba.pl

Pełne uzależnienie Awatar Polaco
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

spoko spoko 8) przecież mówię: najpóźniej 1szy tydzień stycznia
    ale coś czuję, że nie ma co czekać....
    zastanawiam się tylko czy dołożyć te 200 zł i brać z fakturą i gwarancją Canon Polska, czy bez faktury z "12 mies. gwarancją sklepu"
    Z tego co slyszalem to Fotoit jest solidna firma, a czy warto to juz sam sobie musisz odpowiedziec...
    Canon 20D + kit, Tamron 28-75 F/2.8, Canon 70-200 F/4, w planach cala reszta
    Troche moich knotow

Bywalec Awatar Costus
    Miasto
    Zielona Góra

Domyślnie

Kupowałem - absolutnie polecam
    ...kto w sercu nosi zieloną gałązkę, może być pewny,
    że wcześniej czy później siądzie na niej ptak śpiewający...

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów