Myśl i oceniaj sprawiedliwie....
Canon 50 D/ 15-85/3.5-5.6......50/1.8 STM...Tamron 70-300VC USD i trochę różnych dodatków,które czasem się przydają.
6D; 5DII; C 24-70 2.8L; C 24-105L; C 70-200 2.8L; C 35 2.0 IS; C 50 1.4; C 85 1.8; S 17-35 2.8-4
Moje fotki Moje fotki II
używa ktoś ML'a na 5d classic? czy w ogóle jest? niby coś znalazłem ale nie jestem pewny![]()
[UNMAINTAINED] Canon 5D Classic Firmware ** Beta 4 **
głównie interesowałoby mnie coś do manualnego ostrzenia![]()
SONY
Uźywałem jak miałem mk1. Ten z linka jest OK
Do manualnego ostrzenia jest funkcja focus peaking
Ja mam wersje beta, głównie dla focus peaking. Jedyny minus u mnie to to, że jak nie używam i zapomnę wyłączyć body, to mi baterię pożera.
Człowiek myślał, że jak kupi lustereczko, to będzie jak w bajce...A tu gniot za gniotem![]()
c600d; c 50/1.8; t 17-50/2.8->5Dc;50 1.4;70-210 3.5; 35 2.0 i inne...
mój FB
mój Flickr
Ja gównie używam ML do krótkich filmików do 10min sprawuje się wg. mnie bardzo dobrze bez zwisów , owszem ma swoje wykręty , ale to do opanowania .Jak się nawłącza nie wiedząc co to za obcja to może wtedy fiknąć . Foce jak nie chcę MLa na programie canona , a tak w nawiasie jak nie chcemy ML to przy starcie aparatu trzymamy wciśniętego seta i mamy to co canon daje i jest fajnie .Pozdr
już z pomocą Zowa ogarnąłem temat, jak nie chce ML'a to wkładam drugą czystą kartę i ML'a nie mam. Normalne funkcje razem z MLem również działają, a żeby działały funkcje włączone w MLu to albo wciskam DP (niebieska dioda) albo ustawiam, żeby było automatycznie na podglądzie zdjęcia.
w 5d nie mam liveview więc wszystko działa mi dopiero na podglądzie zdjęć
Zebra, focus peak, histogram, szybkie kasowanie i podgląd z powiększeniem 100% reszta mnie nie interesuje póki co.
Pozdrawiam
SONY
a Ja mam pytanko co do ML czy jest możliwość zainstalowania bez czytnika kart ?