Pokaż wyniki od 1 do 10 z 516

Wątek: Magic lantern

Mieszany widok

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Wrocław, Polska

Domyślnie

Nie mam ML jeszcze u siebie i nie chcę się wymądrzać ale ta informacja może ci pomóc.
    Magic Lantern znajduje się tylko i wyłącznie na twojej karcie pamięci. Jeżeli chcesz je usunąć to poprostu sformatuj kartę. Jedyna rzecz, która jest zmieniana w aparacie to flaga, powodująca to że aparat uruchamia ML z karty. Przy usuwaniu musisz ją też usunąć przez ustawienie odpowiedniego parametru w pliku konfiguracyjnym magic.cfg. Jeżeli go tam nie ma, to pewnie nie zapisałeś jeszcze konfiguracji. Ta opcja powinna być gdzieś na końcu menu i służy do wygenerowania całej konfiguracji w tym pliku.
    Jeżeli tego nie zrobisz to aparat nawet z pustą kartą nie uruchomi się - to ważne.

Bywalec Awatar Zybi_S
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Witam

Cytat Zamieszczone przez leszekt Zobacz posta
    Nie mam ML jeszcze u siebie i nie chcę się wymądrzać ale ta informacja może ci pomóc.
    Magic Lantern znajduje się tylko i wyłącznie na twojej karcie pamięci. Jeżeli chcesz je usunąć to poprostu sformatuj kartę. Jedyna rzecz, która jest zmieniana w aparacie to flaga, powodująca to że aparat uruchamia ML z karty. Przy usuwaniu musisz ją też usunąć przez ustawienie odpowiedniego parametru w pliku konfiguracyjnym magic.cfg. Jeżeli go tam nie ma, to pewnie nie zapisałeś jeszcze konfiguracji. Ta opcja powinna być gdzieś na końcu menu i służy do wygenerowania całej konfiguracji w tym pliku.
    Jeżeli tego nie zrobisz to aparat nawet z pustą kartą nie uruchomi się - to ważne.
    Na 50D wygląda to tak:
    Opcja 1

1. Aparat przygotowany do ML (Ustawienie odpowiedniej flagi umożliwiającej wczytywanie plików z botowalnej karty.
    2. Karta botowalna z plikami od ML
    Poprawnie działa ML, pojawia się MENU ML, można zmieniać parametry, oraz filmować.

Opcja 2

Aparat jest przygotowany do ML, oraz poprzednio wgrano ML z odpowiednio zmodyfikowanej karty (aparat był 2 dni bez akumulatora)

Wkładam dowolną czystą kartę na której nic nie ma.
    Karta nie została przygotowana do ML :
    - Nie została zmodyfikowana jako botowalna
    - Nie ma na niej plików od ML

1. Wchodzimy do LV
    2. Wduszamy przycisk SET (w 50D uruchamia nagrywanie w ML)
    NAGRYWAMY !!!

Pozdrawiam

Uprawnienia umieszczania postów