Jest postęp, mój 500D kręci raw video długości 1-2s![]()
Jest postęp, mój 500D kręci raw video długości 1-2s![]()
Grzesiek_PL jak odpalić nagrywanie w rawach na 600d? Bo troche jestem zacofany w temacie ml, wgralem tylko jakas nowa chyba testowa wersje, ale nie widze tego tam.
Wgrałem nightly z tego linka Directory index ? styled with h5ai 0.22-dev-491e0e4 (magiclantern-v2.3.NEXT.2013May19.60D.550D.600D.50D.500D.5D2.110 0D.zip)
Ps. Nowa wersja bardzo na plus![]()
Ostatnio edytowane przez sebol1204 ; 19-05-2013 o 20:47
W nightly builds nie ma video raw, tam może być co najwyżej silent pic raw burst czyli do zapełnienia bufora w puszce a później zapisywanie na karte (max 1-2s).
Video raw jest uruchamiany jako moduł, potrzebował byś kompilacji do 600D z uruchomionymi modułami oraz moduł raw_rec.
Nie mam pojęcia skąd możesz pobrać wersję do 600D włączonymi z modułami na forum ML jest ostatnio straszny śmietnik, ludzie wpadają i piszą gdzie popadnie.
Poczekaj kilka dni, ktoś tam pracuje nad 600D widziałem, że poprawiają coś z synchronizacją. Może ktoś to ogarnie do tygodnia i zbierze w jeden wątek wszystkie pliki, albo uruchomi moduły w nightly builds.
Czyli jeśli dobrze zrozumiałem musze mieć kompilacje do 600d z wlaczona obsluga modulow i do tego jeszcze skompilowany i wrzucony moduł raw_rec ta?
Tak kompilacja z włączonymi modułami oraz moduł raw_rec i plik magic.sym do obsługi modułów.
Video raw na 500D, 550D, 600D będzie raczej dla zabawy, 20MB/s to dużo za mało aby było to użyteczne.
Działa na 500D, 960x480px 24FPS, testowo nagrałem 1GB bez problemów
Raw histogram działa świetnie, skalibrowany do ACR 2012.
No widzisz - nie szedłem ścieżką aktualizacji (550D) tylko spreparowałem kartę EOScard i niestety nic.
Pierwszy raz zapewne trzeba pójść aktualizacją, bootflaga się aktywuje, zrobi kartę botowalną i tyle. Kolejne karty można już tak jak robiłem.
Tak jest to napisane w instrukcji instalacji, ale po Twoim wpisie liczyłem, że może jednak![]()