Strona 2 z 52 PierwszyPierwszy 123412 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 516

Wątek: Magic lantern

  1. #11
    Dopiero zaczyna
    Dołączył
    Jan 2010
    Posty
    38

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez micles Zobacz posta
    Ale przecież manual volume już jest, w zwykłym firmware'rze... (Ja w 2.0.4 już mam.)

    Zebra - owszem, przydałaby się, ale ja zazwyczaj po prostu sprawdzam przed rozpoczęciem ujęcia jakie jest światło podczas całego ujęcia i wiem co i jak ustawiać.
    Zgadza się. Ja nie mam zamiaru nikogo przekonywać że ML jest the best, absolutnie nie. Ja jej używam, i funkcjonuje wspaniale. Jest to wersja beta i ma wady. Tu nie chodzi tylko o zebrę ale są tam jeszcze; spot meter, crop marks, edgedetect, histogram, waveform, i wiele innych. Znalazłem w sieci na jakimś forum różno kolorowe wersje crop marks, ja używam jasno niebieskiej, która w czasie filmowania wyraźnie odcina się od wszelakiego tła, i pokazuje jak będzie wyglądał obraz w 16:9. Instrukcja obsługi i możliwości, choć to wersja starsza (0.1.6) i uboższa jest tutaj: http://magiclantern.wikia.com/wiki/M....6_User_Manual

    Pozdrawiam.

  2. #12

    Domyślnie

    mnóstwo wiedzy o ML do 550d jest tu: http://videodslr.pl/magic-lantern-dl...550d-t545.html
    5d+5d mark II+ S35A+C 85 f/1.8 + C 20-35 f/3.5-4.5, C 70-210 3.5-4.5 580 ex II, YN 565 EX (czasem 17-40 L i 50 f/1.4), arsat 80/2.8 tilt

  3. #13
    Dopiero zaczyna
    Dołączył
    Jan 2010
    Posty
    38

    Domyślnie Magic lantern aj5.0


  4. #14

  5. #15
    Zablokowany
    Dołączył
    Nov 2006
    Miasto
    Poznań
    Wiek
    31
    Posty
    4 359

    Domyślnie

    Pierwsze testy AJ5.0 przebiegły pomyślnie - sprawdziłem wszystkie funkcje i nie udało mi się zbrickować mojej piąteczki Aczkolwiek na szybkie wciskanie różnych klawiszy w nieprzewidzianych sekwencjach wolę jeszcze poczekać, aż większe grono testerów zda relacje, że wszystko jest ok.

    Powiększenie obrazu podczas nagrywania! W końcu! I przez to, że obraz w pamięci trzymany jest w przestrzeni YUV i AJ okroił go z bitów głównie w celach optymalizacyjnych, lepiej widać gdzie ostrość siada Przyjemne z pożytecznym! W końcu!

  6. #16
    Dopiero zaczyna
    Dołączył
    Jan 2010
    Posty
    38

    Domyślnie Aj 5.1

    Poprawione niektóre błędy, tutaj:

  7. #17
    Zablokowany
    Dołączył
    Nov 2006
    Miasto
    Poznań
    Wiek
    31
    Posty
    4 359

    Domyślnie

    No ale :
    At this moment, AJ5.0 is more stable (due to a slightly different sleeping
    pattern).

    Before you do in-depth testing - this issue needs to be resolved.

    As soon as I've found the recipe for a (more!) resilient I'll let you know.

    Thanks,
    AJ

  8. #18
    Dopiero zaczyna
    Dołączył
    Jan 2010
    Posty
    38

    Domyślnie

    Ale się dzieje, :-D przez długi czas był zastój w Magic Lantern, poprawka ukazała się bardzo szybo, mam nadzieję że AJ będzie rozwijał ten soft dalej.

    Pozdrawiam

  9. #19
    Zablokowany
    Dołączył
    Nov 2006
    Miasto
    Poznań
    Wiek
    31
    Posty
    4 359

    Domyślnie

    Dokładnie. Ja podstawowym ML nie byłem zainteresowany, a teraz to jest power

  10. #20

    Domyślnie

    a jak zainstalowac tego nowego AJ 5.0 ?

Strona 2 z 52 PierwszyPierwszy 123412 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •