Pokaż wyniki od 1 do 10 z 26

Wątek: Obiektyw portretowy - Mf ???

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar gavin
    Miasto
    Czeladź

Domyślnie

kiszka bo trzeba stosować przejściówkę z soczewką - pogarsza jakość

Początki nałogu Awatar Adso
    Miasto
    Skoczów, Bielsko-Biała, Cieszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gavin Zobacz posta
    kiszka bo trzeba stosować przejściówkę z soczewką - pogarsza jakość
    nie "pogarsza jakość" ale obiektyw robi się ciemniejszy... z 2.8 na 4 np. mozna uzywać przejsciówki bez soczewki ale wtedy nie ma ostrzenia na nieskończoność. Nie widziałem jednak żeby ktoś do portretu ustawiał modelke 100m od siebie.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    mogę polecić Vivitara 100/2.8, ale ma mocowanie FD...może są tez inne? Należy tylko sprawdzić czy czy jest to szkło produkowane przez Kirona...to zależy od numeru seryjnego. Późniejsze juz były gorsze.
    Ostatnio edytowane przez Adso ; 18-03-2011 o 00:50 Powód: Automerged Doublepost

Coś już napisał Awatar astroadamo
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Adso Zobacz posta
    nie "pogarsza jakość" ale obiektyw robi się ciemniejszy... z 2.8 na 4 np. mozna uzywać przejsciówki bez soczewki ale wtedy nie ma ostrzenia na nieskończoność. Nie widziałem jednak żeby ktoś do portretu ustawiał modelke 100m od siebie.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    mogę polecić Vivitara 100/2.8, ale ma mocowanie FD...może są tez inne? Należy tylko sprawdzić czy czy jest to szkło produkowane przez Kirona...to zależy od numeru seryjnego. Późniejsze juz były gorsze.
    Na pewno był jeszcze na Pentaxa. Od Kirona lepsze były modele zrobione przez Komine. Obydwa prezentują wysoką półkę.
    Canon 5D, Canon 40D, C 17-40 L, C 85/1,8, C 50/1.8, Soligor 100/3.5, Raynox DCR 250, Hitech Cokin i inne

Uprawnienia umieszczania postów