Strona 8 z 11 PierwszyPierwszy ... 678910 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 106

Wątek: Sigma 17-50mm f/2.8 EX DC OS HSM – wszystko o…

Domyślnie Odp: Sigma 17-50mm f/2.8 EX DC OS HSM – wszystko o…

Cytat Zamieszczone przez Szelma Zobacz posta
    Koledzy, na jakiej "f" przy 17mm Wasza Sigma jest najostrzejsza fotografujac odlegle krajobrazy ?
    U mnie były to okolice 4 i dalej.
    Pomijam kaszę w lewej części kadru, która degradowała obraz (moim zdaniem, bo wg serwisu z Gdyni, wszystko było OK z obiektywem).
    Ostatnio edytowane przez miki450 ; 29-05-2014 o 11:17

Pełne uzależnienie Awatar salas
    Miasto
    KIELCE

5.6
    6,3
    7,1
    wyżej imo nie ma sensu na f/8 jest już troszkę gorzej

koledzy mam pytanie o ta sigme, mam ochotę ją zakupić.
    czy jest ktoś z okolic pruszkówa lub wawy od strony zachodniej kto ma ową sigmę i miał by możliwość się ze mną spotkać i udostępnić na kilka fotek, oraz doradzić na co zwrócić uwagę przy zakupie. wiem że FF/BF oraz ewentualne mydło w rogach, ale dopiero co zaczołem zabawę z foografią i nie wiem czy będę w stanie ocenić w sklepie poprawność zdjęć. dlatego chciałbym zobaczyć jak w realu to może występować.
    oczywiście nie ma nic za darmo jakieś % postawię, co do miejsca się dostosuję, może być jakieś centrum handlowe, lub inne... najchętniej w weekend.
    chciałbym podpiąć do 70D.

Bywalec Awatar wajo94
    Miasto
    Warszawa

Cytat Zamieszczone przez wenon Zobacz posta
    koledzy mam pytanie o ta sigme, mam ochotę ją zakupić.
    czy jest ktoś z okolic pruszkówa lub wawy od strony zachodniej kto ma ową sigmę i miał by możliwość się ze mną spotkać i udostępnić na kilka fotek,
    Mieszkam na Bemowie i w tą sobotę mam czas i obiektyw j/w. Zaproponuj miejsce. Na Bemowie ciężko się jedzie przez skrzyżowanie Powstańców i Radiowej, może Fort Wola?
    R6, Tamron SP 17-50/2,8 Di VC USD G2, , C 70-200/4 L IS, SAM 14/2.8, 580 EXII, C RF 100-400, C RF 50/1.8, C RF 16/2.8

fort wola może być. chwila moment dojadę z pruszkówa. możemy się spotkać np koło euro rtv. szczegóły dogadamy już na priv. pomyśl proszę czy sobota czy niedziela bardziej ci odpowiada i ewentualna godzina.

Dziękuję Wojtkowi za możliwość przetestowania owej sigmy, szkiełko bardzo fajne, spodobało mi się. w przyszłym tygodniu kupuję.
    bedzię to mój pierwszy jasny obiektyw i zarazem 2.
    cóż mogę o nim powiedzieć po około 1h. raczej niewiele w porównaniu z kitowym stm-em. no cóż jest głośniejszy na filmie go słychać, ale nie do tego ma służyć.
    bardzo ładne rozmycie.
    AF raczej nie widzę aby bardzo się gubił, wg mnie trafiał ale to może być spowodowane jeszcze dużą niewiedzą z mojej strony i niewłaściwym ocenianiem zdjęć. jestem w końcu początkującym amatorem z przebiegiem około 1500 kliknięć swoją 1 lustrzanką, wiedza przyjdzie z czasem.
    faktycznie czuć że coś w środku się buja(nie napiszę lata bo tak przecież nie jest) ale ten tym podobno tak ma i nie bedę się tym przejmować.
    osłona przeciw słoneczna siedzi ciasno, zapewne pierwsze modele miały tylko problem ze słabo spasowaną osłoną,.
    co mnie trochę denerwowało to rotujący pierścień AF, jak źle złapałem to jeździł mi po palcach, ale tu się da przyzwyczaić, po chwili już załapałem gdzie złapać,
    na temat braku okienka odległości nie bedę się wypowiadać bo nie mam takiego obiektywu.
    wg mnie bardzo fajne szkiełko i już się zdecydowałem.

przykładowa fota.
    trochę skorygowana w LR
    mi się podoba, ale krytykę biorę na klatę jakby nie było dopiero się uczę.

Szklo warto kupic, jest warte tej kasy i tego co oferuje. Ja jestem mega zadowolony i czuje sie szczesliwy, bo o maly wlos nie wydalem drugie tyle na Canona 17-55. Tez fajne szklo ale moim zdaniem gorsze od tej Sigmy, z tego co zaobserwowalem po zrobionych fotkach. Polecam jak najbardziej.

sigma 17-50 już zagościła u mnie.

Bywalec Awatar wajo94
    Miasto
    Warszawa

Cytat Zamieszczone przez wenon Zobacz posta
    Dziękuję Wojtkowi za możliwość przetestowania owej sigmy,
    Ja też dziękuję, tylko skąd Wojtek, na imię mam Krzysiek a nick wajo94;-)
    R6, Tamron SP 17-50/2,8 Di VC USD G2, , C 70-200/4 L IS, SAM 14/2.8, 580 EXII, C RF 100-400, C RF 50/1.8, C RF 16/2.8

Bardzo przepraszam nie wiem skąd mi się wzioł ten wojtek, przed pisaniem posta jeszcze sprawdzałem w PW i jakim cudem napisałem Wojtek nie wiem.
    Jeszcze raz bardzo przepraszam.

Strona 8 z 11 PierwszyPierwszy ... 678910 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów