Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Luzy w 70-200 f2.8

Dopiero zaczyna Awatar skoczny

Domyślnie Luzy w 70-200 f2.8

Witam. Problem mam ze swoim 70-200, link do zdjecia:
    http://www.fotoszok.pl/show.php/374615_usterka.jpg.html
    Są dziwne luzy miedzy tymi dwoma czesciami obiektywu znacie kogos na slasku najlepiej kto mi to zrobi czy pozostaje tylko złodziejska Żytnia.....Dziekuje i pozdrawiam

Początki nałogu Awatar kuzi4
    Miasto
    Chrzanów

Domyślnie

Dwie czerwone strzałki oznaczają, że element ten ma taki luz? Jeżeli tak to propunę mimo wszystko Żytnią. Ja w swoim mam delikatny luz ale na pierścieniu ostrości.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Bielsko-Biała / Kraków

Domyślnie

nie przywaliłeś gdzieś ?
    miałem to samo, później zacinał się pierścień. Do wymiany poszedł wewnętrzny korpus. Na szczęście nie dowaliło mocno po kieszeni ale biegaj z tym od razu na żytnią, tylko tam Ci to zrobią jak trzeba! używanie dalej obiektywu może mieć nieciekawe efekty. Liczę że to tylko luzy i wystarczy że Ci go poskręcają.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

To standard w tym szkle. tam z czasem zawsze pojawiaja sie luzy, zdejmij gume na pierscieniu ostrosci (wystarczy ja lekko podwazyc i przesunąć w strone napisu "ultrasonic") pod nia sa malutkie srubki w z tego co pamietam 6 albo 8 , wystraczy je podokrecac i bedzie ok. czesc z tych srubek jest widoczna od razu, do reszty dostaniesz sie krecac pierscieniem ostrosci.

Dopiero zaczyna Awatar skoczny

Domyślnie

Witam. Wysłałem ale nie na zytnia tylko do poleconej opto-mechaniki i....

Kontrola wyjustowania-prawidłowa.Kontrola AF w nieskończoności-prawidłowa.Mogą powstawać przekłamania z uwagi na powstałe luzy.Demontaż obiektywu.Demontaż bagnetu.Demontaż osłon.Demontaż gł.elektroniki.Demontaż mechanizmu AF.Czyszczenie,konserwacja kontaktów oraz styków.Czyszczenie,konserwacja mechanizmu AF.Wymiana smarów.Czyszczenie,konserwacja toru optycznego.Montaż oraz kontrola poprawności montażu.Justowanie,kontrola w nieskończoności.Czyszczenie, konserwacja korpusu oraz obudowy-bez gwarancji na sprzęt.

Tyle serwis zrobił i jest wszystko git dziekuje i pozdrawiam

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Bielsko-Biała / Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez skoczny Zobacz posta
    Witam. Wysłałem ale nie na zytnia tylko do poleconej opto-mechaniki i....

Kontrola wyjustowania-prawidłowa.Kontrola AF w nieskończoności-prawidłowa.Mogą powstawać przekłamania z uwagi na powstałe luzy.Demontaż obiektywu.Demontaż bagnetu.Demontaż osłon.Demontaż gł.elektroniki.Demontaż mechanizmu AF.Czyszczenie,konserwacja kontaktów oraz styków.Czyszczenie,konserwacja mechanizmu AF.Wymiana smarów.Czyszczenie,konserwacja toru optycznego.Montaż oraz kontrola poprawności montażu.Justowanie,kontrola w nieskończoności.Czyszczenie, konserwacja korpusu oraz obudowy-bez gwarancji na sprzęt.

Tyle serwis zrobił i jest wszystko git dziekuje i pozdrawiam
    ile sobie za to chcieli ?

Uprawnienia umieszczania postów