Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 15 z 15

Wątek: Canon EF 24-85mm f/3.5-4.5 USM test w photozone

Dopiero zaczyna Awatar tonyfoto
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk
    tez mnie ten wynik zdziwil, bo 28-105/3.5-4.5 byl zawsze uwazany za lepszy niz 24-85 ?
    Miałem obydwa... w 28-105 dosyć szybko zatarł się pierścień zooma, a 24-85 uważam za jeden z lepszych (tanich) obiektywów do Canona Jakość jest naprawdę super
    tony

http://www.tamtamagency.com.pl

Coś już napisał
    Miasto
    Rybnik

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kami74
    Ciekawe jak sie ma to szkło optycznie do Tamiego 28-75
    Jak go trochę przymknąć - ostrość nie do odróżnienia... przynajmniej jeśli chodzi o moje egzemplarze.
    Na krótkim końcu w rogach wychodzą aberacje, ale porównując 28 mm z Tamronem to różnicy wielkiej nie ma.

No i ciekawostka - porównując zdjęcia z tych obiektywów miałem ciągle wrażenie, że z Canona są bardziej "plastyczne" w przeciwieństwie do "surowych" zdjęć z Tamrona... nie wiem jak to lepiej wytłumaczyć...

Przykładowe fotki z mojego Canona są tu:
    http://www.bobee.pl/foto_obiektywy10...%2024-85%20USM

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gwozdzt
    Ale tak serio, to jak uważasz, czy takie sample to jednak lepiej robić na czasach okołosekundowych czy też tak jak ja myślę, że z lampą?
    Tak serio to uwazam ze lepiej bez lampy.
    Z lampa zdjecia wydaja sie ostrzejsze, kolory sa zmienione, dlatego gorzej nadaja sie na ocene szkla.

Nene
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    A wiesz ze jak nie jest jasno to tez da sie zrobic zdjecia bez lampy? Wystarczy nie trzymac aparatu w reku a gdzies umiescic by sie nie trzasl .
    Fajnie jak się fotografuje martwą naturę ale ten numer np z pozyjacym chłopcem ,moze ci nie wyjśc szczególnie jak ma owsiki pupie.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nene
    Fajnie jak się fotografuje martwą naturę ale ten numer np z pozyjacym chłopcem ,moze ci nie wyjśc szczególnie jak ma owsiki pupie.
    Chyba nie doczytales o czym jest ten watek .

O robieniu sampli szkla - wtedy priorytetem jest pokazanie jak szklo oddaje kolory, kontrasty i ostrosc - zrobienie takiego samplowego zdjecia z lampa zafalszuje niestety wynik.

Jesli priorytetem dla ciebie jest zrobienie zdjecia chlopcu z owsikami a nie samplowego zdjecia z danego szkla - to wtedy smialo uzywaj lampy gdyz musisz miec krotki czas naswietlania.

Tylko takie zdjecie bedzie sie srdnio nadawalo jako przykladowe dla danego szkla.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów