Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Wątek: Canon EF 24-85mm f/3.5-4.5 USM test w photozone

Mieszany widok

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bytom

Domyślnie Canon EF 24-85mm f/3.5-4.5 USM test w photozone

W teści na photozone:
    http://www.photozone.de/8Reviews/len...3545/index.htm
    "On the EOS 350D the lens is capable to deliver a very good to even excellent center performance combined with marginally worse borders. Very impressive and basically as good as the pro-grade EF 24-70mm f/2.8 USM L (again: just on APS-C DSLRs). "
    Czy ktoś kto posiada/testował to szkiełko potwierdza te spostrzeżenia?
    Canon 20d + Tamron 28-75/2.8 + Canon 70-200/4L + Speedlite 550ex

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bytom

Domyślnie

Nikt nie używał z APS-C ? Ten test z photozone jest podejrzany ;-) wychodzi na to że jest to bardzo dobre szkło (dla APS-C) lepsze od pozostałych standardowych zoomów canona (nie L). O ile pamięć mnie nie myli na tym forum canony 24-85, 28-105/3.5-4.5 i 28-135 były określane jako bardzo zbliżone optycznie.
    Na photozone ten 24-85 jest ewidentnie lepszy od pozostałych. Czy to oznacza że można dorwać taki egzemplarz albo mieli wyjątkową sztukę?
    Canon 20d + Tamron 28-75/2.8 + Canon 70-200/4L + Speedlite 550ex

Bywalec
    Miasto
    Sopot

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mirhon
    Nikt nie używał z APS-C ?...
    Też o to pytałem.

http://canon-board.info/showthread.php?t=7411

Na końcu jest odpowiedź jednego z forumowiczów używającego kiedyś tego obiektywu z 300d.

Widziałem jedno zdjęcie zrobione takim obiektywem w warunkach domowych ISO 800 i f4 ogniskowej 24mm, z lampą. Jak na moje (pstrykacza amatora :wink oczy, to jest ładnie, ale nie widziałem zdjęć z pozostałych zoomów wymienionych przez w tym wątku i nie mam porównania.

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

tez mnie ten wynik zdziwil, bo 28-105/3.5-4.5 byl zawsze uwazany za lepszy niz 24-85 ?

Dopiero zaczyna Awatar tonyfoto
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk
    tez mnie ten wynik zdziwil, bo 28-105/3.5-4.5 byl zawsze uwazany za lepszy niz 24-85 ?
    Miałem obydwa... w 28-105 dosyć szybko zatarł się pierścień zooma, a 24-85 uważam za jeden z lepszych (tanich) obiektywów do Canona Jakość jest naprawdę super
    tony

http://www.tamtamagency.com.pl

Początki nałogu

Domyślnie

Dlaczego test mialby byc podejrzany?
    Obiektyw ten byl zaprojektowany dla lustzanek Canona (IX)formatu APS i jego optyka najlepiej wspolpracuje z matryca, ktora przeciez ma taka sama wielkosc. Potem ten obiektyw ze wzgledu na swietnie dobrane ogniskowe poszedl w sluzbe do zwyklych lustrzanek. I tam byl zupelnie przyzwoity. tym bardziej ze lustrzanki APS poszly w kubel.
    Teraz przezywa renesans swoj.
    Czesc.Ch.

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Mam ten obiektyw i jako amator jestem z niego zadowolony.
    Pochodzi z niego część zdjęć z mojej galerii, m.in. cała galeria "wydarzenia".
    Jak chcecie to mogę przygotować jakieś sample, tylko podajcie na jakich parametrach i gdzie i komu to przesłać.
    Z mojej strony zatrzegam jedynie, że te sample będą musiały być niestety z lampą, bo cały czas, gdy jest jasno, to jestem w pracy :-(
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gwozdzt
    Z mojej strony zatrzegam jedynie, że te sample będą musiały być niestety z lampą, bo cały czas, gdy jest jasno, to jestem w pracy :-(

A wiesz ze jak nie jest jasno to tez da sie zrobic zdjecia bez lampy? Wystarczy nie trzymac aparatu w reku a gdzies umiescic by sie nie trzasl .

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    A wiesz ze jak nie jest jasno to tez da sie zrobic zdjecia bez lampy? Wystarczy nie trzymac aparatu w reku a gdzies umiescic by sie nie trzasl .
    Ba, nawet wiem co to jest "statyw" 8) I nawet mam coś takiego:-D
    Ale tak serio, to jak uważasz, czy takie sample to jednak lepiej robić na czasach okołosekundowych czy też tak jak ja myślę, że z lampą?
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gwozdzt
    Ale tak serio, to jak uważasz, czy takie sample to jednak lepiej robić na czasach okołosekundowych czy też tak jak ja myślę, że z lampą?
    Tak serio to uwazam ze lepiej bez lampy.
    Z lampa zdjecia wydaja sie ostrzejsze, kolory sa zmienione, dlatego gorzej nadaja sie na ocene szkla.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów