Kurcze, aż tak źle?![]()
Hmm, IMO z tych zdjęć to tylko dźwig daje radę...
Kruk (czy co to tam jest) krzywy, drugi łabędź krzywy, a to z murkiem trochę bez sensu
Tak jak pisałem wcześniej, dźwig zdecydowanie odbiega od reszty zdjęć.
Pozdrawiam![]()
Najpierw patrz, następnie zauważaj, a dopiero później fotografuj. Inaczej szkoda migawki
pozd®ówka
regulamin pkt 8
szczerze mówiąc to ten chodnik w tym miejscu był troche pochylonyale zdjęcie było kadrowane więc można trochę obrócić w ps-ie
Mimo wszystko dzięki za ocenę
Most i murek bardzo fajne. Reszta taka sobie.
:wink:
Witam ponownie. Dziś wybrałem się na spacerek o 6:00 rano na stację kolejową - niegdyś byłą chlubą mojego miasta, dziś większość budynków jest opuszczonych i zdewastowanych. Peron na 3 składy osobowe też już się dziś nie przyda bowiem wszystkie linie pasażerskie zostały zlikwidowane poza jedną - do Tłuszcza.
Ot taki krótki wstęp
Zachęcam do oglądanie i komentowania.
Pozdrawiam
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.
16.
17.
18.
19.
1. W photoshopie jest narzędzie zwane linijką, zaznacz sobie i lecisz...
2. Zdjęcia są krzywe, patrz pkt 1.
3. Czemu na 10tce dałeś tyle chodnika - lepiej byłoby zobaczyć więcej szyn
4. 12, 18, 19. Czemu ucinasz? lepiej byłoby odsunąć się kawałek objąć całość i w domu kadrować. To nie fotografia analogowa. Dodatkowo w 18 naprawdę nijak to podchodzi
5. Zdjęcie numer 12 dałbym w B&W lepszy byłby efekt![]()
z ta krzywizna to jest moze kwestia techniki naciskania migawki (nie zartuje :-)) tez kiedys z tym walczylem. Mierzylem i mierzylem ustawialem w wizjerze na prosto a potem i tak wychodzilo jak zawsze... dopoki na jakims forum nie przeczytalem ze to moze byc powod.
Moze sie w Twoim przypadku myle, ale zawsze warto sprawdzic.
Co do fotek jako takich - ktos juz tu napisal, ale powtorze, ze fajne jest to co fotografujesz: WSZYSTKO ;-) czasem wychodza oklepane motywy a czasem fajne. Zaluje, ze nie mam tyle zapalu co Ty :-)
Ostatnio edytowane przez maczetka ; 20-05-2011 o 12:08
Więkoszość zdjęć robiłem 50-tką więc nie było jak się odsunąćmimo wszystko dzięki za rady. Będę musiał poszukać tego narzędzia
![]()