Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 25 z 25

Wątek: 5D mk2 vs 1d mk4

Pełne uzależnienie Awatar marekb
    Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    Aha, w tych samych warunkach, w których Marek testował moją 1kę ja testowałem D3s'a i wywalał się tak samo często. Tylko Markowi nie trafiał przy f/1.4 a mnie przy f/2.8. Więc może zwyczajnie oczekujemy zbyt wiele?
    a nie prawda, bo ja też testowałem krótko, bo krótko D3s'a Jurka i było miodzio, tylko pomyślałem właśnie gdzie 1,4 a 2.8...proste że mu łatwiej. Minie głównie do repo ślubnego ta jedynka bo i jakoś w łeb nawalonemu wujkowi łatwiej niż piąteczką.

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marekb Zobacz posta
    a nie prawda, bo ja też testowałem krótko, bo krótko D3s'a Jurka i było miodzio, tylko pomyślałem właśnie gdzie 1,4 a 2.8...proste że mu łatwiej. Minie głównie do repo ślubnego ta jedynka bo i jakoś w łeb nawalonemu wujkowi łatwiej niż piąteczką.
    To widać któryś z nas był bardziej pod wpływem
    Tyle, że ja jurkowa 3ką bawiłem się później jeszcze nie raz i jakoś różnic, o których piszesz nie widziałem.
    Ale oczywiście może być i tak, że nie znam dobrze tamtego sprzętu i nie potrafię go w pełni wykorzystać.
    Jarek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KrzysiekT Zobacz posta
    Dzisiaj zakupiłem (bardzo na wyrost) 1DMK4, i powiem szczerze, że jestem zachwycony pracą AF (zwłaszcza dobiegaczką), serią, Shutter Lagiem, i paroma błahostkami w opcjach konfiguracyjnych które mocno ułatwiają życie na dłuższą metę.

Ameryki nie odkryję, jeżeli powiem, że ten sprzęt nie ma konkurencji (u Canona oczywiście) jeżeli chodzi o szybką akcję, sport czy reportaż. Dużo łatwiej robi się dynamiczne ujęcia, jeżeli wiem, że mogę polegać na bocznych punktach AFu. Do tej pory praca na 5D w stylu centralny + przekadrowanie była dla mnie po prostu uciążliwa. Oczywiście da się pracować w ten sposób, ale jest to po prostu nie wygodne. Z natury lubię sobie życie ułatwiać

Jeżeli jednak dla kogoś priorytetem jest jakość obrazka, to jednak raczej 5D2. Kosztuje jakieś połowę tego co 1D4, i produkuje bardzo charakterystyczny obrazek, który ciężko przebić w kategorii cena/jakość.

Długo zastanawiałem się nad starym 1DMK3, a nawet na 7D. Wydaje mi się, że te aparaty to też bardzo rozsądna propozycja, jednak nie testowałem żadnego z nich. Jako że raz się żyje, poszedłem po bandzie i zdecydowałem się na 1DMK4. U mnie jest raczej zakup na lata. Kumpel katuje 1DMK2N, i dalej jestem pełen podziwu dla tego staruszka. Co 1D to 1D

gratulacje i milej zabawy z ustawieniami bo jest ich trochę
    pare sloikow i jedno body ......... ostatnio uzywane 9 lat temu czas nanowo zaczac przygode ....

Pełne uzależnienie Awatar Mac
    Miasto
    Gdańsk/Warszawa

Domyślnie

Po tym co piszecie chętnie bym zobaczył w akcji 1DMkIV, czy znajdzie się ktoś z Trójmiasta lub okolic z kim można by się umówić na małe testowanie body?
    EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8L | EF 24-105/4L IS | EF 70-200/2.8L| EF 100-400/4.5-5.6L IS | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4L | EF 135/2L| EF 100/2.8L IS Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B
    Onanizm sprzętowy NIE, dobra jakość TAK.

Domyślnie

jeszcze jenen plus w tabeli do 1d

http://www.the-digital-picture.com/N...ty-Offer-Dates

pozdrawiam
    Darek
    pare sloikow i jedno body ......... ostatnio uzywane 9 lat temu czas nanowo zaczac przygode ....

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów