1. RamZamieszczone przez MikeP
2. Szybki dysk twardy
3. Procesor
4. porzadny ekran
Reszta (w tym karta graficzna) - mniej wazne.
Konkretow nie moge ci polecic bo nie "siedze" w laptopach.
1. RamZamieszczone przez MikeP
2. Szybki dysk twardy
3. Procesor
4. porzadny ekran
Reszta (w tym karta graficzna) - mniej wazne.
Konkretow nie moge ci polecic bo nie "siedze" w laptopach.
Jeśli chodzi o procesor, to jeśli nie zajmujesz się grafiką 3D to nie masz bardzo co się przejmować. Pomyśl raczej o tym w kontekście pojawienia się 64bitowego Windowsa. Jeśli nie chcesz za 2 lata zmieniać laptopa może warto kupić AMD64, Turiona czy Semprona w wersji 64b. Oczywiście te procesory będą pochłaniać znacznie więcej energii niż Intelowskie eMki i co za tym idzie nie popracujesz długo na bateriach. Będą się też grzać znacznie bardziej, więc wentylator będzie włączał się częściej.Zamieszczone przez MikeP
Co do ramu, jest to podstawa, ale do pracy w PS CS 1G spokojnie wystarcza. Mam dokładnie tyle i nie narzekam.
Dysk koniecznie 5400 obrotów. Wolniejszy pootrafi uprzykszyć pracę, zaś przejście na 7200 nie jest już bardzo widoczne.
Dla mnie bardzo ważna jest matryca, raczej nie podpinam zewnętrznego monitora. Myślę, że warto dopłacić do szklanej powłoki (Brightview, Glare,...), zupełnie inny kontrast, czerń itd. Za to wszystko odbija się od ekranu.
Warto zwrócić też uwagę na inne rzeczy np. klawiatura. Duża cześć ma tendencje do gubienia znaków itp. Pod tym względem IMO najlepsze są laptopy IBM.
No i na koniec inne drobiazgi, WiFi, Bluetooth, ilość portów USB, wbudowany czytnik kart itp.
NIe dawno stałem przed wyborem lapotopa i w końcu kupiłem HP Pavilion zv600. Niestety nie są one dostępne w Polsce.