Cytat Zamieszczone przez YouCan92 Zobacz posta
Witam serdecznie, dołączę do tematu z takim pytaniem, zapewne wałkowanym już na wielu forach ale nie mogę znaleźć akurat tego co mnie interesuje :]. Posiadam 50D z Tamronem 17-50 VC generalnie fajne szkiełko wg mnie ( nie miałem okazji korzystać z innych) jest ostry a przynajmniej jego ostrość mi odpowiada. Potrzebuje coś do portretów i reporterki, tamron fajnie się sprawuje w studiu ale jak na plener 50-tka mi nie starcza. Zastanawiam się nad 85/1.8 albo 70-200 L f4 bez IS możecie poradzić co się bardziej opłaca? Wiadomo 85 ma lepsze światło ale eLka to eLka :] i zakres do 200mm bardziej się chyba sprawdzi w reporterce ? Pozdrawiam
tak, eLka to eLka- jesli masz zamar wbijac gwozdzie obiektywem to raczej lepiej robic to 70-200L niz 85 hehe

na Twoim miejscu pozyczylbym od kogos jakis obiektyw 70-200 albo do 300, porobil zdjecia 2-3 dni i zdecydowal jakich ogniskowych mi brakowalo. bo moze sie okazac ze wogole, albo prawie wogole nie uzywasz ogniskowych powyzej 100, albo na odwrot. moze Ci sie spodobac wiekszy zoom

oba szkla sa dobre, ale ich zastosowanie troche inne. a co do reporterki to raczej szeroki kat