Pokaż wyniki od 1 do 10 z 110

Wątek: Zatrzęsło Japonią

Widok wątkowy

Uzależniony

Domyślnie

Myślę ze bedzie sporym sukcesem jeśłi wzrost cen zatrzyma sie na podwyżkach rzędu 20-30 % . Niestety jeśli nie canon jp to rodzime sklepy w Pl wycisną co sie da z każdej sztuki , która mają na magazynach. pamietajmy że jesteśmy w okresie wzmożonego popytu przedsezonowego.

gorzej że coś mi sie tak widzi że sytuacja z jaką mamy obecnie doczynienia spowoduje że nie bedą to chwilowe podwyżki. Firmy skwapliwe wykorzystają obecną sytuacją do podniesienia cen elektroniki jako takiej . w każdym razie mają ku temu tak znakomitą okazję. Okazję Jakiej nie było już bardzo dawno. Ucierpiały wszystkie firmy wiec nie muszą sie bać żę konkurencja przejmie rynek a klienci odwrócą sie ku tańszym produktom.
    tańszych poki co nie bedzie. zresztą akurat canon i w spokojnej sytuacji nie specjalnie sie przejmował i wiekszość cen nowych szkieł wywindował bardzo wysoko. Zresztą N i Sigma skwapliwie korzystały również inaczej targetując ceny. Nie wiem, ale Sigmy chyba nigdy nie były tak drogie jak obecnie.. fakt ze nigdy nie były też jakościowo tak blisko oryginałów jak teraz.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    ps. tez kupowałem 5dmkII w momencie premiery i pamietam co sie działo zaraz po premierze z cenami. braki w magazynach momentalnie wywindowały cenę piątki chyba w okolicę 10 tys. i klienci kupowali. Musieli. to też jakośtak tuż przed sezonem było. marzec /kwiecień
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    ps wygląda na to że w połączeniu z sąsiednim wątkiem gdzie pisaliście że klienci oczekują zdjęć komunijnych za 50 zł .... to nie bedzie dobry rok.
    Ostatnio edytowane przez Canion ; 17-03-2011 o 17:21 Powód: Automerged Doublepost

Uprawnienia umieszczania postów