Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: Problem z oswietleniem w studio ? Canon 500D

Mieszany widok

Domyślnie Problem z oswietleniem w studio ? Canon 500D

Witam

To moj pierwszy post - do tej pory wylacznie czytalem Was
    Niestety natrafilem na problem i nie moge sobie dac rady
    Mam problem ze zdjeciami w studio ( uzywam 2 lamp Qunatuum P-300 ), zeby nie rozwlekac przedstawiam efekt :

zdjecie z bledem

na wbudowanej lampie przy takich samych ustawieniach
    ISO 100, f128 80s zdjecia wychodza OK

Myslalem, ze zamiana lamp stronami dowiedzie problemu z lampa ale nie zmienia w ogole efektu.
    Jesli ktokolwiek ma pomysl co moze byc przyczyna, albo lepiej jak rozwiazac ten palacy mnie problem bede wdzieczny za rade, sugestie i pomoc

Pozdrawiam
    A. Nowak

Domyślnie

wygląda jakby nie błysk się nie zsynchronizował z migawką. Wydłuż czas naświetlania.

Czym wyzwalasz lampy? Może zmień baterie w nadajniku i odbiorniku
    W fotografii najważniejsze jest światło.

Domyślnie

lampy wyzwalane sa radiowo - i jak pisalem zamiana lamp oraz zamiana lampy do ktorej podlaczany jest radiowy wyzwalacz nic nie zmienia - zawsze czarna smuga jest po prawej stronie

Domyślnie

czyli jest tak jak piszę, brak synchronizacji. czarny pas po prawej stronie zdjecia to włąśnie widok zamykającej się migawki. Błysk wyzwalany jest troche za późno i ciągle trwa podczas zamykania się migawki. zmień czas naświetlania na 1/40 i jeśli będzie dobrze to to potwierdzi brak synchronizacji przy czasie 1/80
    W fotografii najważniejsze jest światło.

Domyślnie

OK - dziekuje za rade, jak tylko to sprawdze podziele sie spostrzezeniami

Pozdrawiam
    AN
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    No i niestety, wymiana zasilania nie zmienila efektu
    Oczywiscie moge zawsze zmniejszyc czas naswietlania - ale taka konfiguracja dzialala bez problemu do dzisiaj a zalezy mi na utrzymaniu konkretnie takich ustawien
    Ostatnio edytowane przez anowak ; 11-03-2011 o 20:49 Powód: Automerged Doublepost

Uprawnienia umieszczania postów