Pokaż wyniki od 1 do 10 z 65

Wątek: zmiana szkła tylko na jakie ?

Mieszany widok

Początki nałogu
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tadpaw Zobacz posta
    Pomyśl nad Sigmą 24-70/2.8 w wersji EX - w stosunku do popularnych Canonów to jak Mercedes przy Syrence. Czytałem, że ma dobre właściwości, światło też niezłe - na allegro dałoby się go wytargać względnie tanio.
    TAD
    Miałem tę bez HSM. Prawda, jakość optyczna bardzo dobra, wręcz świetna, ale pod małym warunkiem. Że AF trafi ;-). Ja swoją sprzedałem, miałem dość fotek nieudanych właśnie z powodu tej "drobnej" przypadłości. Wysyłałem razem z body (wtedy jeszcze 350D) do kalibracji, ale średnio to pomogło. Fakt, FF nie był już widoczny na pierwszy rzut oka (wcześniej nawet na LCD było go widać), ale i tak nerwy mi puszczały ;-). "Trafione" fotki były rewelacja, szkoda tylko że to była zdecydowana mniejszość... Dla użytkownika operującego większymi przesłonami problem będzie z pewnością niezauważalny, ale z kolei po co kupować szkło 2,8 żeby cykać na 5,6...
    Możliwe że wersja z HSM ma już problem AF sprowadzony do akceptowalnego poziomu.
    300V, 50D, S 17-50/2,8, S 70-200/2,8, czarny plecaczek, którego nie noszę ;-)

Bywalec Awatar fancik
    Miasto
    warszawa

Domyślnie

W Sigmach tez trzeba przebierać , światło 2.8 jest bardzo ważne , lepiej je mieć i czasem skorzystać niż narzekać na brak jasności ....
    wracając do tematu Ta Sigma też poza możliwościami finansowymi...
    Nadal pozostaje Canon 15-85mm ...kurcze drogo ...
    Jednak Tamrona ludzie używają i chwalą , a w cenie canona się zmieści i może 55-250 mm lub lampa
    Tak jak napisałem w przyszłym tygodniu koniecznie idę pomacać tego Tamrona..
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Same kłody pod nogi ........chciałem wystawić swój obiektyw na sprzedaż a tu
    zoonk minimum 30 postów .........muszę w takim razie podyskutować na forum aby coś sprzedać..............
    A mówiłem że sprzedaż potrwa.........
    Ostatnio edytowane przez fancik ; 11-03-2011 o 21:11 Powód: Automerged Doublepost
    Myśl i oceniaj sprawiedliwie....
    Canon 50 D/ 15-85/3.5-5.6......50/1.8 STM...Tamron 70-300VC USD i trochę różnych dodatków,które czasem się przydają.

Początki nałogu Awatar WiatruMistrz
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

Niestety jak kasy brakuję to się kombinuje , zdecydowanie T17-50+55-250IS plus lampa nissin di622 ver 2. To pozwoli się rozwinąć fotograficznie lub zamiast lampy rybka samyanga ...
    Panasonic FZ1000 *** Canon G3X *** Canon 500D
    Było:C350D|C20D|C50D/C5D/CPro1/G1X m2
    http://rafalfoto.y0.pl

Uprawnienia umieszczania postów