No to spróbujmy, wysmażcie pismo a ja powalczę!Zamieszczone przez hazan
Dajcie kopię
No to spróbujmy, wysmażcie pismo a ja powalczę!Zamieszczone przez hazan
Dajcie kopię
Coronado
Moja galeria: MyLightscapes.com
Chcesz zarabiać na swoich zdjęciach? Jest na to świetny sposób: zajrzyj tutaj lub tutaj.
Pomysl mi sie bardzo podoba i z checia pomoge z jego realizacja. Pare lat temu wydalem kalendarz autorski - moze nawet ktos z Was go dostal... Pare tygodni temu pytalem tez na forum czy ktos zna jakies drukarnie bo znowu mi taki pomysl chodzi po glowie.Zamieszczone przez b'Art
Moge postawic galerie do glosowania na swoim serwerze - uzywam troche Coppermine i mysle, ze by to zadzialalo. Moge tez pomyslec nad regulaminem i cala logistyka przedsiewziecia. Ktos na miejscu w PL musialby zadbac o druk - z doswiadczenia wiem, ze trzeba stac przy drukarzu zeby bylo dobrze zrobione. Problem to jednak bedzie kasa bo zeby taki kalendarz wygladal dobrze to musi troche kosztowac a znalezc sponsora bedzie na to bardzo trudno.
Pozdrawiam
Coronado
Moja galeria: MyLightscapes.com
Chcesz zarabiać na swoich zdjęciach? Jest na to świetny sposób: zajrzyj tutaj lub tutaj.
Na Romayorze chcesz ten kalendarz drukować, ze chcesz maszynistę pilnować?Zamieszczone przez Coronado
Spieprzaj dziadu
Pracuję w druku. Jednak przy druku offsetowym, jeśli nakład nie byłby co najmniej 200 egz. - koszt jednego kalendarza będzie ogromny...Zamieszczone przez b'Art
Same naświetlenia plus płyty to ok 2 tys zł...
Myślę, że format B3 byłby tutaj najbardziej odpowiedni. Większość fotek będzie jednak cyfrowa, w związku z czym nie ma co szaleć z formatem![]()
5d | Canon 16-35 2.8 L | Canon 24-70 2.8 L | Canon 70-200 4 IS L | Canon 85 1.8 USM | Speedlite 580 ex | Omnibounce STOFEN | LumiQuest Soft Screen | transcend 8 GB | kingstone 1 GB ELITE PRO & 2 GB ULTIMATE | Marumi DHG CPL 67, 77, 82 mm | statyw Velbon Sherpa 750R | Lowepro Staelth Reporter 200 AW | Śjakaś inna Lowepro | Military PRO LIMA :] Sporo planów na przyszłość... m.in. 135 L
Temat bardzo interesujący, rozeznam sprawę druku u moich znajomych drukarzy i dam info.
Kalkulacja od naszego nieaktywnego forumowego kolegi wygląda tak
druk - około 5zł/szt,
przygotowalnia 560,
naświetlenia 14*4*19zł=1064 - plus VAT
format A3 nakład 1000 szt.
Najszybszy możliwy termin realizacji - pierwszy tydzień stycznia.
Ostatnio edytowane przez Auwo ; 19-12-2005 o 11:35
Obadałem sprawę w mojej drukarni
Druk 6 kartek 4+4 plus jakaś okładka 4+0
kreda 200 g, mat
Format B3
Skrętka na dłuższym boku
Przy nakładzie 200 szt - 22 zł/szt.
500 - 12zł/szt.
Bez ceny składu, bo wiadomo, że tym ktoś by się zajął. Oczywiście netto. Jeśli nie chcielibyśmy faktury - myślę, że cena netto byłaby ostateczną![]()
5d | Canon 16-35 2.8 L | Canon 24-70 2.8 L | Canon 70-200 4 IS L | Canon 85 1.8 USM | Speedlite 580 ex | Omnibounce STOFEN | LumiQuest Soft Screen | transcend 8 GB | kingstone 1 GB ELITE PRO & 2 GB ULTIMATE | Marumi DHG CPL 67, 77, 82 mm | statyw Velbon Sherpa 750R | Lowepro Staelth Reporter 200 AW | Śjakaś inna Lowepro | Military PRO LIMA :] Sporo planów na przyszłość... m.in. 135 L
Ciekawe czym musiałby się wyróżniać taki kalendarz, aby ktoś go chciał kupić w ogólnym zalewie profesjonalnie przygotowanych i wydrukowanych kalendarzy? Otrzymuję zwykle kilkanaście kalendarzy na przełomie roku za darmo, przygotowanych w dużym formacie, z czego kilka z naprawdę dobrymi zdjęciami. Czyli takimi które chce się oglądać przez miesiąc lub przez 6 miesięcy (w zależności od typu kalendarza). Jeśli odłożymy na bok zafascynowanych forum CB to innych chętnych na forumowy kalendarz będzie mało.