Strona 1 z 15 12311 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 148

Wątek: Kalendarz Canon Board z najlepszych fot.

Początki nałogu Awatar b'Art
    Miasto
    Leszno

Thumbs up Kalendarz Canon Board z najlepszych fot.

Słuchajcie, mam co Wy na to - może jakiś konkursik na kalendarz z naszych fot i potem z tego oficjala CB za jakieś rozsądne pieniądze?

Adminowie podpowiedzcie jak zorganizować wybór zdjęć i głosowanie nad finałową 12 tka, potem pewnie drukowanie, a jeśli nie to każdy sam we własnym zakresie.

Any propozycje? Co Wy na to?

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Może i to dobry pomysł. Kiedyś był konkurs na foto roku 2004, teraz widocznie czas na reedycję.
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Pełne uzależnienie Awatar Nemeo
    Miasto
    Silesia

Domyślnie

Dobry pomysł, każdy przedstawiłby swoją jedną fotkę, jako propozycję, później z tych wszystkich, wybralibyśmy 12 najlepszych - / 12 miesięcy/, i super kalendarz gotowy.

Miasto
    Leszno

Domyślnie

No i o to właśnie mi chodzi, jeśli wybierzemy zdjęcia mogę zająć się drukiem itp... co Wy na to? A może ktoś z Canonierów pracuje w druku, składzie itp. podpowie ceny format itp.? Chciałbym by kalendarz dobrze prezentował foty, spełiał także użytkowe funkcje.

Może jakiś serwer gdzie będzie można umieszczać foty do głosowania? Czy u nas na CB? Tomasz co o tym myślisz - pytam od strony technicznej.

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Od strony technicznej to można na serwerze pewnie. Hazan testował jakąś galerię.

Jeśli o mnie chodzi, to mogłby być użyte foty z poprzedniego konkursu (w tym nie mam szans...)
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Uzależniony Awatar nastier
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

jesli chodzi o server - to ja moglbym uzyczyc swoj, ok 150-180mb by sie znalazlo

przeciez fotki, ktore bede zglaszane nie musza byc od razu w oryginalnych formatach, mozna je zmniejszyc, a dopiero po ogloszeniu wynikow autor przesle duzy plik. to chyba dosc rozsadne rozwiazanie, przyjmujac,ze np. 300 forumowiczow przesle swoje propozycje...
    na nic sprzętu kupa, gdy fotograf ****.

fotoblog

Miasto
    Leszno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz Golinski
    Od strony technicznej to można na serwerze pewnie. Hazan testował jakąś galerię.

Jeśli o mnie chodzi, to mogłby być użyte foty z poprzedniego konkursu (w tym nie mam szans...)
    Myśle, że trzeba będzie ograniczyć ilość fot na usera do max 2 szt, by przeglądanie nie było mozolne, i jakiś szybki skrypcik napisać by zaznaczać / wybierac podczas oglądania? Pomyślcie informatycy pls

Miasto
    Leszno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nastier
    jesli chodzi o server - to ja moglbym uzyczyc swoj, ok 150-180mb by sie znalazlo

przeciez fotki, ktore bede zglaszane nie musza byc od razu w oryginalnych formatach, mozna je zmniejszyc, a dopiero po ogloszeniu wynikow autor przesle duzy plik. to chyba dosc rozsadne rozwiazanie, przyjmujac,ze np. 300 forumowiczow przesle swoje propozycje...
    Zgadzam sie - jeśli chodzi o zmniejszanie to dobry pomysł. Może u Ciebie Nastier jakiegoś mirrora by sie forum nie zatykało podczas przeglądania zdjęć? Trzeba by zdążyć do 15-20 stycznia - potem już kalendarze nie mają chyba sensu. Jaka jest Wasza opinia?

Uzależniony Awatar nastier
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

moze byc, jestem otwarty na propozycje
    co do skryptu, to moze jakis zdolny i chetny programista by sie wychylil...
    ja moge zamontowac jakis gotowy skrypt, np 4images (kazdy sie rejestruje, wrzuca fotke, moze ja opisac, od razu sa miniaturki, glosowanie odbywaloby sie poprzez dodanie komentarza do fotki)
    mysle, ze rozmiar 800 na 600 pikseli do oceny zdjecia jest wystarczajacy..
    na nic sprzętu kupa, gdy fotograf ****.

fotoblog

Pełne uzależnienie Awatar Nemeo
    Miasto
    Silesia

Domyślnie

Trzeba by zdążyć do 15-20 stycznia - potem już kalendarze nie mają chyba sensu.
    Zgadzam się z tobą, całość musi byś zamknięta, góra do końca stycznia.

Strona 1 z 15 12311 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów