Strona 6 z 15 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 148

Wątek: Kalendarz Canon Board z najlepszych fot.

Początki nałogu Awatar b'Art
    Miasto
    Leszno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hazan
    Do canona polska pisałem juz dwa razy w różnych forumowych sprawach - nigdy nawet nie odpowiedzieli. Dzwoniłem też do pani zajmującej sie promocją w marketingu - nie miała czasu..

No ale mozna jeszcze raz sprubowac.
    No to spróbujmy, wysmażcie pismo a ja powalczę!
    Dajcie kopię

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

To chyba lepiej, żeby b'Art tą swoją szyszkę ruszył (jakkolwiek dwuznacznie to brzmi )
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Początki nałogu Awatar b'Art
    Miasto
    Leszno

Domyślnie

Ruszę szyszkę - będzie w Polsce na Święta.
    Ale pocisnę też CPL

Początki nałogu Awatar Coronado
    Miasto
    SoCal

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez b'Art
    Ciekawe czy uda sie nam to sprzedać. Panowie Adminowie! Ilu mamy czynnych userów na CB stu 200 300 ?? Coronado jak sprzedałeś smycze? Do ilu ludków poszły?
    Na Allegro 72 osoby zamowily 184 smycze. Poza okolo 15 osob ale wciaz sie zglaszaja nastepne.

Pozdrawiam
    Coronado

Moja galeria: MyLightscapes.com
    Chcesz zarabiać na swoich zdjęciach? Jest na to świetny sposób: zajrzyj tutaj lub tutaj.

Początki nałogu Awatar Coronado
    Miasto
    SoCal

Domyślnie

Słuchajcie, mam co Wy na to - może jakiś konkursik na kalendarz z naszych fot i potem z tego oficjala CB za jakieś rozsądne pieniądze?

Adminowie podpowiedzcie jak zorganizować wybór zdjęć i głosowanie nad finałową 12 tka, potem pewnie drukowanie, a jeśli nie to każdy sam we własnym zakresie.

Any propozycje? Co Wy na to?
    Pomysl mi sie bardzo podoba i z checia pomoge z jego realizacja. Pare lat temu wydalem kalendarz autorski - moze nawet ktos z Was go dostal... Pare tygodni temu pytalem tez na forum czy ktos zna jakies drukarnie bo znowu mi taki pomysl chodzi po glowie.

Moge postawic galerie do glosowania na swoim serwerze - uzywam troche Coppermine i mysle, ze by to zadzialalo. Moge tez pomyslec nad regulaminem i cala logistyka przedsiewziecia. Ktos na miejscu w PL musialby zadbac o druk - z doswiadczenia wiem, ze trzeba stac przy drukarzu zeby bylo dobrze zrobione. Problem to jednak bedzie kasa bo zeby taki kalendarz wygladal dobrze to musi troche kosztowac a znalezc sponsora bedzie na to bardzo trudno.

Pozdrawiam
    Coronado

Moja galeria: MyLightscapes.com
    Chcesz zarabiać na swoich zdjęciach? Jest na to świetny sposób: zajrzyj tutaj lub tutaj.

Bywalec Awatar Angmar

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Coronado
    z doswiadczenia wiem, ze trzeba stac przy drukarzu zeby bylo dobrze zrobione.
    Na Romayorze chcesz ten kalendarz drukować, ze chcesz maszynistę pilnować?
    Spieprzaj dziadu

Początki nałogu Awatar chuckyy
    Miasto
    Września

Domyślnie

No i o to właśnie mi chodzi, jeśli wybierzemy zdjęcia mogę zająć się drukiem itp... co Wy na to? A może ktoś z Canonierów pracuje w druku, składzie itp. podpowie ceny format itp.? Chciałbym by kalendarz dobrze prezentował foty, spełiał także użytkowe funkcje.
    Pracuję w druku. Jednak przy druku offsetowym, jeśli nakład nie byłby co najmniej 200 egz. - koszt jednego kalendarza będzie ogromny...
    Same naświetlenia plus płyty to ok 2 tys zł...

Myślę, że format B3 byłby tutaj najbardziej odpowiedni. Większość fotek będzie jednak cyfrowa, w związku z czym nie ma co szaleć z formatem
    5d | Canon 16-35 2.8 L | Canon 24-70 2.8 L | Canon 70-200 4 IS L | Canon 85 1.8 USM | Speedlite 580 ex | Omnibounce STOFEN | LumiQuest Soft Screen | transcend 8 GB | kingstone 1 GB ELITE PRO & 2 GB ULTIMATE | Marumi DHG CPL 67, 77, 82 mm | statyw Velbon Sherpa 750R | Lowepro Staelth Reporter 200 AW | Śjakaś inna Lowepro | Military PRO LIMA :] Sporo planów na przyszłość... m.in. 135 L

Uzależniony
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Temat bardzo interesujący, rozeznam sprawę druku u moich znajomych drukarzy i dam info.

Kalkulacja od naszego nieaktywnego forumowego kolegi wygląda tak

druk - około 5zł/szt,
    przygotowalnia 560,
    naświetlenia 14*4*19zł=1064 - plus VAT

format A3 nakład 1000 szt.

Najszybszy możliwy termin realizacji - pierwszy tydzień stycznia.
    Ostatnio edytowane przez Auwo ; 19-12-2005 o 11:35

Początki nałogu Awatar chuckyy
    Miasto
    Września

Domyślnie

Obadałem sprawę w mojej drukarni

Druk 6 kartek 4+4 plus jakaś okładka 4+0
    kreda 200 g, mat
    Format B3
    Skrętka na dłuższym boku
    Przy nakładzie 200 szt - 22 zł/szt.
    500 - 12zł/szt.

Bez ceny składu, bo wiadomo, że tym ktoś by się zajął. Oczywiście netto. Jeśli nie chcielibyśmy faktury - myślę, że cena netto byłaby ostateczną
    5d | Canon 16-35 2.8 L | Canon 24-70 2.8 L | Canon 70-200 4 IS L | Canon 85 1.8 USM | Speedlite 580 ex | Omnibounce STOFEN | LumiQuest Soft Screen | transcend 8 GB | kingstone 1 GB ELITE PRO & 2 GB ULTIMATE | Marumi DHG CPL 67, 77, 82 mm | statyw Velbon Sherpa 750R | Lowepro Staelth Reporter 200 AW | Śjakaś inna Lowepro | Military PRO LIMA :] Sporo planów na przyszłość... m.in. 135 L

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Ciekawe czym musiałby się wyróżniać taki kalendarz, aby ktoś go chciał kupić w ogólnym zalewie profesjonalnie przygotowanych i wydrukowanych kalendarzy? Otrzymuję zwykle kilkanaście kalendarzy na przełomie roku za darmo, przygotowanych w dużym formacie, z czego kilka z naprawdę dobrymi zdjęciami. Czyli takimi które chce się oglądać przez miesiąc lub przez 6 miesięcy (w zależności od typu kalendarza). Jeśli odłożymy na bok zafascynowanych forum CB to innych chętnych na forumowy kalendarz będzie mało.

Strona 6 z 15 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów