Strona 12 z 15 PierwszyPierwszy ... 21011121314 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 111 do 120 z 148

Wątek: Kalendarz Canon Board z najlepszych fot.

Początki nałogu Awatar b'Art
    Miasto
    Leszno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz Golinski
    To chyba lepiej, żeby b'Art tą swoją szyszkę ruszył (jakkolwiek dwuznacznie to brzmi )

aaa tak na marginesie szyszek. Spotkałem sie z owym wcześniej wspomnianym, i dowiedziałem sie kilku fajnych rzeczy:

1. Będą poważne zniany w CPL -> nasi byli sterowani z Austrii, sami nie mogli więc do tej pory pierdnąć.. (a nawet jak to i tak im się nie chciało) bez słowa pozwolenia z Wiednia. Przechodzą "wnet" pod bezpośrednie skrzydła Amsterdamu - po to by poprawić zarządzanie, (bo do tej pory mieli b** bum bum) OBSŁUGĘ KLIENTA (sic!), SERWIS! A więc nowe miotły...
    2. Pogadaliśmy na temat satndardów serwisowania i Cust. Serv., ponoć zdają już sobie z tego sprawę co mają u nas -> ponć będzie się zmieniać (ciekawe jak Żniwna)
    3.Potrzebuję kilku danych o naszym formum:
    -od kiedy istnieje
    -ilu mamy userów
    -czego potrzebujemy (prezentacje, spotkania itp. chodzi o miękki marketing)
    -co ciekawego zrobiono,
    -czy i jak często możemy sie spotykać na warsztatach (ankietka??? na CB?) (demo sprzętu itp.) i ilu nas może tam być?

i to tyle z Krainy Deszczowców, w razie co pytajcie

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Muszyna

Domyślnie

myślę że dodatkami do kalendarza będzie się można zająć jak już będzie znany layout kalendarza. a do moderatorów kieruję zapytanie czy dałoby się stworzyć wątek do którego każdy mógłby anonimowo zgłosić zdjęcie pod głosowanie które skończyłoby się np. we wrześniu. dobieranie zdjęć to jedna sprawa, a stworzenie layoutu dla kalendarza to troszkę coś innego. dlatego wartałoby stworzyć wątek z głosowaniem na zdjęcia do stycznia :] a dodawanie zdjęć np. max do miesiąca przed zakończeniem tematu z wybieraniem tych 12 fotek. i nie bijcie że wszystkie rozumy pozjadałem. poprostu rzucam pomysły jakie mi przychodzą do głowy.
    | yyy...zdjęcia poszedłem robić... |

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

no i na pierwsza strone proponuje zrobic cos w stylu znajdz 300 uzytkownikow forum (tak jak to bonk zrobil w jednym z watkow)

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Muszyna

Domyślnie

heee?? tutaj już nie nadążam...

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Muszyna

Domyślnie

aaaaa o to Ci chodzi... a pewnie że tak

ale wtedy to już nikt poza nami forumowiczami tego nie kupi:P
    chyba że na odwrocie pierwszej strony albo na ostatniej - "twórcy"

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Wrzesien to juz ostatni gwizdek by slac projekt do drukarni. Pozniej to juz i z terminami problemy i koszta wyzsze - w pazdzierniku drukuja i pod koniec pazdziernika, caly listopad i grudzien trafiaja kalendarze do sklepow.
    Tak wiec - do 15 czerwca wlacznie zbior zdjec.
    Do 31 sierpnia opracowanie ostatecznego layoutu.
    1 tydzien wrzesnia - wysylka projektu do druku i za ok 3 tyg powinien byc gotowy - albo i szybciej... chyba mamy tu paru drukarzy na forum?

Dziury czasowe w powyzszym terminarzu celowe - bo i tak sie poslizg wydarzy.
    W tzw miedzyczasie zbierania/glosowania na zdejcia trzeba dopracowac:
    - wybor drukarni
    - format kalendarza (pionowy, poziomy, scienny, biurkowy, kieszonkowy, ksiazkowy, wymiary, ilosc kartek, jednostronny, dwustronny, z notatkami, z imieninami itd itp) i kto zajmie sie layoutem
    - sposob dystrybucji, cene mozna uzgodnic juz po ustaleniu i wstepnej umowie z drukarnia

Pełne uzależnienie Awatar Venio
    Miasto
    Katowice

Domyślnie

hmm jesli chodzi o ten rok to podziekuje bo mam juz kalendarz NG 8) ale bardzo chętnie kupie takie cuś na przyszły rok

Początki nałogu Awatar b'Art
    Miasto
    Leszno

Domyślnie

->Vitez
    Plan OK, ja jednak czekam na kogoś kto się weźmie do roboty i popracuje nad zgłaszaniem zdjęc itp. wszystko fajno, nie zrobie tego sam - nie mam pojęcia o programowaniu, HTML i innych pierdołach.
    Any ideas?

Pewnie w 2006 sie coś ruszy - ludzie objedzeni po świętach - cała krew pracuje w żołądku

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez b'Art
    ->Vitez
    Plan OK, ja jednak czekam na kogoś kto się weźmie do roboty i popracuje nad zgłaszaniem zdjęc itp. wszystko fajno, nie zrobie tego sam - nie mam pojęcia o programowaniu, HTML i innych pierdołach.
    Any ideas?

Publicznie to wg mnie nie wyjdzie. Nawet jesli zdjecia bylyby pokazywane anonimowo i tylko organizator by znal prawdziwe dane autorow to i tak cos by tam sie wymsklo, ktos by sie obrazil i bylyby dziesiatki dyskusji zarowno przed jak i po glosowaniu na zdjecia pod tytulem "dlaczego to a nie tamto" - bo gusta setek forumowiczow sa rozne.
    I tylko moderatorzy mieliby kupe roboty z uspokajaniem... i kolejne pare osob by zwyzywalo forum i moderatorow za cenzure... i kolejne pare trolli by dostalo IP bana.

Tego typu wybor "najlepszych" zdjec wg mnie musi byc zrobiony brutalnie - przez Organizatora/Komitet, czyli jednak subiektywnie i wg gustu okreslonej osoby/grupki osob.

Bo wiadomo jak sie czasem koncza rozne konkursy gdzie forma wyboru najlepszego zdjecia jest ilosc glosow internautow... a i tu na forum co za problem zaprosic znajomych czy samemu zalozyc kilkadziesiat kont i pokazac na ktore zdjecie glosowac .

Dodatkowy bonus wyboru zdjec "po cichu" - brak babrania sie w html itp formy glosowan masowych 8)

Strona 12 z 15 PierwszyPierwszy ... 21011121314 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów