Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: Karty Silicon Power Compact Flash

Dopiero zaczyna Awatar kosa14
    Miasto
    Kętrzyn

Domyślnie Karty Silicon Power Compact Flash

Witam. Chciałbym się dowiedzieć co sądzicie o kartach które pojawiły się na allegro, a są to: Silicon Power Compact Flash. Do tej pory używałem samych sandisków ale zastanawiam sie czy wartko kupic taka kartę, która o zblizonych parametrach jest polowe tańsza?
    Canon 7D, Canon EOS 40D; BG-E2N; Canon EF-S 17-55 mm f/2.8 IS USM, Tokina 12-24 F4 AT-X PRO DX, CANON EF 50/1.4; Canon EF 70-200 f/4L IS USM; Falcon 8mm f/3.5 Fisheye, Speedlite 580exII,

Bywalec Awatar savage67
    Miasto
    Starachowice/Kielce

Domyślnie

Kupiłem 16GB 400x (ok 2 m-ce temu) . Jak na razie spisuje się bardzo dobrze. Nie robiłem testów na serii ale jestem przekonany, że szybciej bufor aparatu się zapcha niż karta. Moja 50'ka ją akceputje

Dopiero zaczyna Awatar Kito
    Miasto
    Chodzież

Domyślnie

Savage67 - sprawdź proszę kartę przy szybkich seriach. Cenka rzeczywiście dobra ale jeśli na 6 zdjęć 2 miały by być z błędem to dziękuję za taki interes.
    FB - http://www.facebook.com/krzysztof.kito.wierzbicki
    C40D, C5DMKII, 6 szkiełek (w porywach do 10) i kilka lampek
    Ślubne i inne na www.fotoduet.eu

Miasto
    Kętrzyn

Domyślnie

Bo moze to jak z bateriami. ta sama technologia pod różnymi brandami.
    Canon 7D, Canon EOS 40D; BG-E2N; Canon EF-S 17-55 mm f/2.8 IS USM, Tokina 12-24 F4 AT-X PRO DX, CANON EF 50/1.4; Canon EF 70-200 f/4L IS USM; Falcon 8mm f/3.5 Fisheye, Speedlite 580exII,

Pełne uzależnienie Awatar dziobolek
    Miasto
    Dublin/Ireland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kosa14 Zobacz posta
    Witam. Chciałbym się dowiedzieć co sądzicie o kartach które pojawiły się na allegro, a są to: Silicon Power Compact Flash. Do tej pory używałem samych sandisków ale zastanawiam sie czy wartko kupic taka kartę, która o zblizonych parametrach jest polowe tańsza?
    Fiuuu, fiuuu... Niebawem minie dekada, od momentu wejścia firmy Silicon Power Computer & Communications Inc.
    na rynek pamięci masowych, a niektórzy nadal się zastanawiają,
    -"co t za firma??? jakiś kolejny no name??? czy cóś..."
    Ojjj... i wszystko jasne ;-)

Pozdrówka!
    "Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
    Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"

50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
    tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."

Miasto
    Kętrzyn

Domyślnie

No wiec widać że są ale tez wszędzie pisze się lexary, san-diski czasem kingstony wiec taki silikon wydaje się mało profesjonalna firma produkująca karty. ale dziękuje kupie jedna i zobaczę jak się spisuje

Pełne uzależnienie Awatar MariuszJ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Silicony dzieci robią po południu, już mocno głodne... Sandiski z rana - dlatego te ostatnie są takie wypasione...
    Entuzjastyczny Neofita

Coś już napisał Awatar davnes
    Miasto
    Zator k.Oświęcim

Domyślnie

ja mam 2 karty Silicon Power SDHC 4 GB Class 10 od ponad roku , i jak narazie działają bez najmniejszego zarzutu . ale przyznam się też ze nie robiłem nimi tesów wydajnościowych i nie wiem czy rzeczywiście spełniają normy technologii Class 10.
    patrze na świat poprzez jasne słoiki

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kosa14 Zobacz posta
    Pomyszkowałem w internecie i ludzie piszą, że CF Silicon Power 200x, to praktycznie to samo, co TRANSCEND 133X. A więc róznica w cenie jest rzędu 15% a nie 50%. O SP 400x niewiele wiadomo, a 600x nie są wcale takie tanie.
    Może ma ktoś ma CF SP 400x - sam jestem ciekaw do czego można to porównać...

Bywalec Awatar savage67
    Miasto
    Starachowice/Kielce

Domyślnie

No to zrobiłem małe porównanie.
    Mam jeden czytnik - Lexar Multi Reader 24 in 1 i takim zczytywałem. Dwie karty celem porównania.
    Lexar CF Professional 300x 8GB UDMA oraz Silikon Power 400x 16GB. Testowałem na moim starym notebooku Acer TravelMate 8003 , nie wiem czy to ma coś do rzeczy ale podaję. W zasadzie jeżeli są testowane w tych samych warunkach to nie powinno to wpłynąć na wynik.

Najpierw Lexar :

I Silicon Power

Możliwe, że na wynik wpłynął sam czytnik, który lepiej współpracuje ze "swoją" kartą.

Uprawnienia umieszczania postów