Pokaż wyniki od 1 do 10 z 37

Wątek: Czy warto posiadać jednocześnie te dwa obiektywy na cropie?

Mieszany widok

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JaBlam Zobacz posta
    Ja jak mialem Canona, to uzywalem 12-24 + 24-105 + 70-200 .. i to pokrywalo mi caly zakres .. Dopiero potem dokupowałem jasne stałki do portretów czy innych. Janusz Body dobrze Ci radzi ... 24-105 + 10-22 (bo do cropa) to bedzie bardzo rozsadny wybór. 24-105 to fajne uniwersalne szklo. Jakbys mial pełną klatkę , to w ogole zostałbys przy tym szkle. Przy cropie zabraknie troche dołu i stad 10-22
    Proszę o dokładne przeczytanie mojego posta. Ja nie pytam "jakie obiektywy powinienem kupić". Ja pytam o dublowanie się zakresów i zastosowań we wskazanych parach obiektywów.
    40D i najtańszy zestaw szkieł: 18-55, 55-250, 50/1.8, 430exII

Pełne uzależnienie Awatar JaBlam
    Miasto
    Farschafa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Siemek Zobacz posta
    Proszę o dokładne przeczytanie mojego posta. Ja nie pytam "jakie obiektywy powinienem kupić". Ja pytam o dublowanie się zakresów i zastosowań we wskazanych parach obiektywów.

Do punktu numer 1 - 2 różne obiektywy - 2 rożne zastosowania. Też mialem dylemat, na poczatku jechałem na pożyczonych i jak mialem 85, to brakowalo mi 50 i odwrotnie... Tez nie wiedziałem ktory ostatecznie sobie kupić, i czy ten drugi nie będzie leżał. W końcu zamiast jednego szkla za 1600 zl (tyle wtedy kosztowaly) kupiłem używane 85 i 50 płacąc za całosc 200 zł więcej niz cena jednego w sklepie. Może napisz, do czego chciałbyś używać tych szkieł.. jeśli przeważałby portret i musiałbym wziąc tylko jedno to zdecydowanie 85.
    Jarek
    ----------------------------------------
    Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje

Uprawnienia umieszczania postów