Pokaż wyniki od 1 do 10 z 37

Wątek: Czy warto posiadać jednocześnie te dwa obiektywy na cropie?

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar JaBlam
    Miasto
    Farschafa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Siemek Zobacz posta
    Powtórzę: proszę o wypowiedź osoby posiadające jednocześnie 50/1.4 i 85/1.8 czy nie jest tak, że któryś z tych obiektywów leży im w szufladzie, bo drugi okazał się być lepszy od pierwszego i robi za dwa? (I to samo w przypadku dwóch pozostałych wymienionych par obiektywów).
    Nadal nie widze sensu pytania: Skoro ktos POSIADA oba obiektywy to chyba po to, żeby ich używać, wiec widział sens kupowania obu. Ja mam jednak wrazenie ze sam nie do konca jestes pewny czy Ci trzeba taki czy taki... (ale pewnie % odpowiedzi kolegow z forum będzie ten decydujący)

Ja powiem Ci tak - mialem 85 i 50 jednoczesnie. Jako że robilem koncerty i portrety, bardziej przydawala mi się 85 1.8 , ale kilka razy pojawila się sytuacja kiedy wdzięczny byłem , że mam w torbie 50 1.4 bo tym drugim nie bylbym w stanie zrobic kilku istotnych dla mnie fotek.

opinie typu "miałem 50 i 85, sprzedałem 85, bo 50 okazała się być bardziej uniwersalna.
    Nie oznacza to że w Twoim przypoadku nie powiesz za pół roku "sprzedalem 50, bo 85 okazała się lepsza"
    Jarek
    ----------------------------------------
    Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje

Początki nałogu Awatar sprocket73
    Miasto
    Jaworzno

Domyślnie

Widzę że w temcie panuje pełne niezrozumiene stron.

Chodzi o to, że Siemek prosi o opinię posiadaczy wskazanych par obiektywów, aby na podstawie ich doświadczeń wyciągąć jakieś wioski dla siebie.

Przykładowo, gdyby pytanie padło o taką parę: C18-55IS i T18-250 to ja odowiedziałbym tak:
    Kupiłem aparat z kitem i szybko dokupiłem tamrona. Kita postanowiłem sobie zostawić ze względu na stabilizację. Jednak po kilku miesiącach zorientowałem się, że zupłnie go nie używam, więc sprzedałem.

Nie doradzamy innych rozwiązń (24-105).
    Nie polecamy 5D
    SPROCKET
    80D | C10-22 | C15-85 | C24 stm | C60 macro | C70-300 is II| 3 x CPL Marumi
    Moja wycieczkowa galeria

Uprawnienia umieszczania postów