Cytat Zamieszczone przez Siemek Zobacz posta
Powtórzę: proszę o wypowiedź osoby posiadające jednocześnie 50/1.4 i 85/1.8 czy nie jest tak, że któryś z tych obiektywów leży im w szufladzie, bo drugi okazał się być lepszy od pierwszego i robi za dwa? (I to samo w przypadku dwóch pozostałych wymienionych par obiektywów).
Nadal nie widze sensu pytania: Skoro ktos POSIADA oba obiektywy to chyba po to, żeby ich używać, wiec widział sens kupowania obu. Ja mam jednak wrazenie ze sam nie do konca jestes pewny czy Ci trzeba taki czy taki... (ale pewnie % odpowiedzi kolegow z forum będzie ten decydujący)

Ja powiem Ci tak - mialem 85 i 50 jednoczesnie. Jako że robilem koncerty i portrety, bardziej przydawala mi się 85 1.8 , ale kilka razy pojawila się sytuacja kiedy wdzięczny byłem , że mam w torbie 50 1.4 bo tym drugim nie bylbym w stanie zrobic kilku istotnych dla mnie fotek.

opinie typu "miałem 50 i 85, sprzedałem 85, bo 50 okazała się być bardziej uniwersalna.
Nie oznacza to że w Twoim przypoadku nie powiesz za pół roku "sprzedalem 50, bo 85 okazała się lepsza"