Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 19 z 19

Wątek: Databank - opinie.

Początki nałogu Awatar b'Art
    Miasto
    Leszno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tytus
    archiwizuje na DVD, po uprzednim przejrzeniu i zostawieniu tego na czym mi zależy

jpeg dołączam do RAW dla wygody, mam od razu plik który mogę sobie obejrzeć w wielkości w jakiej mam RAW bez konieczności jego wywoływania, do jpeg jest dużo lepszy i szybszy dostęp jak do RAW
    Jasne. Dzieki

Pełne uzależnienie Awatar Nemeo
    Miasto
    Silesia

Domyślnie

QUI EST MEMUP? Découvrez qui est Memup.
    MEMUP, marque française créée en 1997, est une gamme complète de mémoires, disques durs, graveurs CD et DVD, clés de stockage USB 2.0, baladeurs MP3 et lecteurs multimédia. Elle est adoptée par un nombre toujours plus important d'utilisateurs pour la convivialité de son installation et de son utilisation, sa haute fiabilité, ses prix attractifs et son design unique.
    Może mi to ktoś przetłumaczyć , nie znam j. francuskiego. Dzięki.

Coś już napisał Awatar Trzaska
    Miasto
    Warszawa/Białystok

Domyślnie

Z grubsza: :-) Troche "Kali być", ale generalnie marketingowe bla, bla, bla...
    Czym jest MEMUP? Odkryjmy, kim jest MEMUP.
    MEMUP, marka francuska stworzona w 1997, jest pełną gamą pamięci, twardych dysków, nagrywarek CD i DVD, pendrive'ow USB 2.0, odtwarzaczy MP3 i czytników multimedialnych (kart zapewne?).
    Została zaakceptowana przez licznych zawsze najważniejszych użytkowników za "user-friendnosc" instalacji i użytkowania, wysoką niezawodność, atrakcyjne ceny i wyjątkowy wygląd.

Pełne uzależnienie Awatar Tytus

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Trzaska
    Z grubsza: :-) Troche "Kali być", ale generalnie marketingowe bla, bla, bla...
    Czym jest MEMUP? Odkryjmy, kim jest MEMUP.
    MEMUP, marka francuska stworzona w 1997, jest pełną gamą pamięci, twardych dysków, nagrywarek CD i DVD, pendrive'ow USB 2.0, odtwarzaczy MP3 i czytników multimedialnych (kart zapewne?).
    Została zaakceptowana przez licznych zawsze najważniejszych użytkowników za "user-friendnosc" instalacji i użytkowania, wysoką niezawodność, atrakcyjne ceny i wyjątkowy wygląd.
    a to właśnie oznacza, że kupują sprzęt od wielu producentów i sprzedają pod własną marką...

Bywalec Awatar Follman
    Miasto
    Hajnówka

Domyślnie

TO identysznie jak Decathlon firma zajmująca się sprzedarzą rowerow i sprzętu sportowego.Kupuje prawa od jakieś firmy potem zmienia nazwe kolor i nklejki na np; rowerze i sprzedaje pod własną marką.
    Ostatnio edytowane przez Follman ; 20-12-2005 o 11:42
    Canon 40D | EF 100-300mm f/4.5-5.6USM | Speedlite 430 EX |CZJ Sonnar 180/2.8
    onePhoto:
    KLIKNIJ

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Follman
    TO identysznie jak Decathlon firma zajmująca się sprzedarzą rowerow i sprzętu sportowego.Kupuje prawa od jakieś firmy potem zmienia nazwe kolor i nklejki na np; rowerze i sprzedaje pod własną marką.
    i tysiące innych firm, Vosonic to jest z kolei nazwa producenta, adres www kieruje nie do sklepu a własnie do producenta, mozna tam pobrać nowy firmware itp, poza tym mailowałem z nimi bo pytałem się o ten niby nowy model VP2260 co okazał się podróbą, odpowiadają błyskawicznie...

Pełne uzależnienie Awatar Parteq
    Miasto
    Szczecin

Thumbs up

jpeg dołączam do RAW dla wygody, mam od razu plik który mogę sobie obejrzeć w wielkości w jakiej mam RAW bez konieczności jego wywoływania, do jpeg jest dużo lepszy i szybszy dostęp jak do RAW
    Dograj do kazdej plyty irfanview - chyba nawet nie wymaga instalki, jest lekki i do przegladania raw'ow idealny (wersja do uzytku wlasnego jest darmowa). Nawet poobrabiac w nim mozna co-nie-co.

Pozdrawiam,
    Parteq

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Parteq
    Dograj do kazdej plyty irfanview - chyba nawet nie wymaga instalki, jest lekki i do przegladania raw'ow idealny (wersja do uzytku wlasnego jest darmowa). Nawet poobrabiac w nim mozna co-nie-co.

Pozdrawiam,
    Parteq
    jak mam na kompie to na co mi na każdej płycie?

Pełne uzależnienie Awatar Parteq
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

jak mam na kompie to na co mi na każdej płycie?
    bo

[...]do jpeg jest dużo lepszy i szybszy dostęp jak do RAW
    Masz racje jeszli dysponujesz slabszym kompem.
    Jesli masz szybszy to wg mnie duzej roznicy w ogladaniu raw'a a jpg'a nie ma.
    Faktycznie jednak - przy tworzeniu thumbinali z raw'a jest wolniej.
    Po co jeszcze na kazdej plycie?
    Bo moze 'zaciagniesz' gdzies plyte i ten ktos nie bedzie mial czym przejrzec raw'a. Irfan ma tez mozliwosc przegladania na pelnym ekranie. Male a cieszy.

Kazdemu jednak wedle potrzeb,
    pozdrawiam ;-)

Parteq

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów