Strona 39 z 57 PierwszyPierwszy ... 29373839404149 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 381 do 390 z 564

Wątek: Budujemy zestaw studyjno-plenerowy

Pełne uzależnienie Awatar marekb
    Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

wracając do tematu.
    brak asystenta czy w quadrach czy quuantumach zawsze boli. Mnie conajmniej raz na sesje parasolka czy soft leci i lampka która służy za główną sb-28 jest cała popękana z ubytkami plastiku i aż dziw ze jeszcze pali. Więc waga imo nie ma większego znaczenia, do statywu i tak musimy dopiąć ciężar na dole więc wymyśliłem że najlepiej kupić statyw 6kg, a czy ciężko...?? przynajmniej asystent (ka ) nie musi go cały czas trzymać. Ma też 420cm więc nie ma problemu z zasięgiem, warsztatowicze ostatniej edycji mogą chyba potwierdzić.

czyli masz lekko czyli: quadrę i lekki statyw - musisz mieć asystenta by trzymał, bo ci porwie (chyba, że robisz na ostro )
    masz ciężki zestaw - musisz mieć asystenta by dźwigał.

co do zdjęć dla siebie, przecie nie musisz płacić asystentowi, zawsze możesz wziąć kogoś komu strzelisz kilka zdjęć, czy komuś komu robisz powiesz by wziął ze sobą osobę do trzymania, noszenia.

Pełne uzależnienie Awatar pank
    Miasto
    wawa

Domyślnie

Ja tam mam asystenta i na plenerach z systemówkami, samemu sobie nie wyobrażam pracować w plenerze.
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pank Zobacz posta
    Ja tam mam asystenta i na plenerach z systemówkami, samemu sobie nie wyobrażam pracować w plenerze.
    I to jest sedno sprawy a wizażystka ma patrzeć co poprawić u modela a nie z lampą biegać.

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Voy Zobacz posta
    I to jest sedno sprawy a wizażystka ma patrzeć co poprawić u modela a nie z lampą biegać.
    podobnie jak fotograf powinien focić a nie zajmować sie logistyką sesji. a jak jest to wszyscy wiemy

Domyślnie

swiata racja z asysta przy lekkim sprzęcie. lekki wiatr i wszystko leży na ziemi. ja mówiłem nie ma tu dobrego rozwiązania każde z nich ma wady:
    zalety:
    -zakładasz okty softboxy i parasolki bez obawy ze to poleci
    -generator robi jako dociążenie
    -wyżej umieścisz światło
    -moc jaka tylko potrzebna
    wady:
    - ktoś do pomocy w noszeniu i to największa wada
    sam urzynam lekkiego sprzętu lampek systemowych ale to na imprezach, rozstawiam sobie na dużej sali a wywalcz na aparacie ich moc jest wystarczająca, ale w plenerze musiałem bardzo blisko umieszczać koło modelki i światłem na wprost, bardzo to wygodne ale efekty są różne. ja bym ci polecił jeśli już to quantuma 600Ws na słonce przed i po południu wystarczy, na lampy coś założysz i jakoś baterypackiem dociążysz ale bierz najmocniejsze statywy bo te średnie już cie kiwają na lekkim wietrze

Coś już napisał
    Miasto
    Łęczna/Lublin

Domyślnie

bierzecie ciezarek 2,5kg na druciku do statuwu na samym dole i nic sie nie kiwa.
    Smetku dziwi mnie że nie zareagowałeś jak tu dodali foto z Twojej strony... albo przynajmniej Twojej produkcji
    5d, 6d, 450D, Sy8mm, C17-40, C50, C85, Tair 11A, Industar L/Z i milion innych gratów...

Początki nałogu Awatar Adso
    Miasto
    Skoczów, Bielsko-Biała, Cieszyn

Domyślnie

obciazyć statyw można wszystkim, nawet reklamówką wypełnioną kamieniami

Pełne uzależnienie Awatar marekb
    Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zywczok6 Zobacz posta
    bierzecie ciezarek 2,5kg na druciku do statuwu na samym dole i nic sie nie kiwa.
    Smetku dziwi mnie że nie zareagowałeś jak tu dodali foto z Twojej strony... albo przynajmniej Twojej produkcji
    taaa... 2.5kg i na dole, że niby srodek ciężkości nisko...?? idę o krzynkę browka, ze mój statyw z parasolką i systemówką poleci w mig jak tylko lekko mocniej dmuchnie
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    ważny jest jeszcze panie Zywczok rozstaw trójnoga.
    Ostatnio edytowane przez marekb ; 31-03-2011 o 20:05 Powód: Automerged Doublepost

Początki nałogu Awatar Adso
    Miasto
    Skoczów, Bielsko-Biała, Cieszyn

Domyślnie

Marku...czepiasz się chciał dobrze nie może wiedzieć jaki masz rozstaw nóg...trójnogu

Coś już napisał
    Miasto
    Łęczna/Lublin

Domyślnie

Hmmm ja to sprawdzałem w dwoch sytuacjach:
    1 systemówka + 90cm parasolka w falujacej wodzie nad jeziorem przy powiewach wiatru (lekkie wbicie w piasku pomogło)
    2 soft 60x90 + systemowka
    w obu przypadkach wszystko było stabilne
    5d, 6d, 450D, Sy8mm, C17-40, C50, C85, Tair 11A, Industar L/Z i milion innych gratów...

Strona 39 z 57 PierwszyPierwszy ... 29373839404149 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów