Strona 19 z 57 PierwszyPierwszy ... 9171819202129 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 181 do 190 z 564

Wątek: Budujemy zestaw studyjno-plenerowy

Pełne uzależnienie Awatar marekb
    Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

Janusz, w sumie prosty talerzyk, a jak z tego wytrzymałością np pod oktą 180,wiem mogłeś nie sprawdzać ale wygląda to rzetelnie czy raczej cieniuśko??

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marekb Zobacz posta
    Janusz, w sumie prosty talerzyk, a jak z tego wytrzymałością np pod oktą 180,wiem mogłeś nie sprawdzać ale wygląda to rzetelnie czy raczej cieniuśko??
    Pod oktą 150 zero problemów - oczywiście w domu. Na zewnątrz potrzebny asystent albo wór z piaskiem ze 20 kg.

Cholera nie mogę znaleźć tego u którego toto kupiłem.

Janusz,
    Old enough to know better - but I do it anyway.

Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

dziś trochę powiewało, wziąłem z dzieciakami softboxa 60x90 ( z systemówką oczywiście ) na tym 420cm statywie stalowym i powiem tak: mimo wagi (ponad 6 kg statyw ) byłem w miarę mobilny a zestawu nie trzymał nikt i czasem na ponad 3,5m go wydłużałem. Wiadomo, okta 150 musi mieć w plenerze asystenta (przemieszcza się sam w przeciwieństwie do worka piasku lecz kosztuje niestety ). Jestem praktycznie zdecydowany. Dzięki Janusz

Uzależniony Awatar Sławek
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Janusz Body Zobacz posta
    ech... jak czytam te malkontenckie opinie to się zastanawiam jakież to "mercedesy" koledzy krytykanci sami posiadają.
    Koledzy malkontenci posiadają prawie dwudziestoletnie Elfo :sad:

Bywalec Awatar Piasek1989
    Miasto
    Strzelin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sławek Zobacz posta
    Koledzy malkontenci posiadają prawie dwudziestoletnie Elfo :sad:
    albo nie posiadają nic a doradzają jak by mieli nie jeden system.

a co do Pana Janusza jak by mógł wytłumaczyć bardziej łopatologicznie ja steruje tą lampa. Pokazał w linkach jakie urządzenia stosuje.
    50D+c17-55/2.8+c70-200/2.8+c50/1.8+c28/1.8+c430+2xyn460II+yn560III

Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Piasek1989 Zobacz posta
    albo nie posiadają nic a doradzają jak by mieli nie jeden system.

a co do Pana Janusza jak by mógł wytłumaczyć bardziej łopatologicznie ja steruje tą lampa. Pokazał w linkach jakie urządzenia stosuje.
    Lampa, jak każda studyjna, ma gniazdo "SYNC" na jacku mono 3.5mm (uwaga: stereo nie działa, trzeba dwa wewnętrzne bolce spiąć razem - trochę zabawy w lutowanie).

Podłączamy albo kabel PC sync - lampa-aparat albo dowolny zestaw do wyzwalania zdalnego. Radiowy Pocket Wizard (drogi) albo którąkolwiek chińszczyznę (często zawodna).

Pocket Wizard (TT1/TT5) ma dwie przystawki AC3 Zone Controler (ok 450zł) montowaną na nadajnik na aparacie pozwalającą sterowac 3 grupami lamp i AC9 (65$ na BHPhoto) wysterowującą tylko AlienBees przez kabel sieciowy.

Cytat Zamieszczone przez marekb Zobacz posta
    .... Jestem praktycznie zdecydowany.....
    Pamiętaj o kosztach przesyłki - ok 80 funtów. Warto pomyśleć o "pomocy rodaków" i wysyłać na adres w UK albo organizować "przerzut grupowy" :-)
    Ostatnio edytowane przez Janusz Body ; 12-03-2011 o 21:50 Powód: Automerged Doublepost

Janusz,

Początki nałogu Awatar Adso
    Miasto
    Skoczów, Bielsko-Biała, Cieszyn

Domyślnie

a ja, jak każdy malkontent, na dodatek nie posiadający ani jednej lampy studyjnej, mam propozycję dla tych z kolegów, którzy posiadają lampy "lepsze" niż chińskie... weźcie sobie śrubokręty i odkręćcie cztery, pięć czy sześć sróbek, zaglądnijcie do środka i sprawdźcie kto produkuje podzespoły do Waszych markowych lamp. Chińczycy, filipińczycy, tajowie i inna tania siła robocza... a jedyne co jest oryginalne to śrubki albo tabliczka znamionowa... chociaż co do tego tez mam watpliwości. Przy okazji prawdźcie też Wasze aparaty, obiektywy i reszte "przyległości"... a potem śmiejcie się z zawodnej "chńszczyzny"

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Janusz Body Zobacz posta
    i AC9 (65$ na BHPhoto) wysterowującą tylko AlienBees przez kabel sieciowy.
    $62
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

Janusz, ja mam jeszcze pytanie czy ta lampa nie ma dźwiękowego sygnału gotowości czy ja po prostu nie widzę. Dla mnie ważne to bardzo.

Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Nie. Nie ma dźwiękowego. Jest tylko "CYCLE" czyli można ustawić, że lampa modelująca zapala się tylko wtedy jak lampa jest gotowa. "TRACK" to "śledzenie" nastawy lampy - światło modelujące jest proporcjonalne do nastawy.

Janusz,

Strona 19 z 57 PierwszyPierwszy ... 9171819202129 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów