-
Nie rozumiem waszej dyskusji. Kiedyś też miałem problem taki jakie lampy studyjne niskobudżetowe żeby w plener wziąć.
Wypadło na quantuum. Jestem bardzo zadowolony. Posiadam 300 W i 600 W dual power. Nie zawsze potrzebuje obie w teren zabierać. Ale mam za to dwa aku. Wypadają dość fajnie. Wy ten czas ładowania 5,5 sek to z instrukcji wzieliście ? Bo taki czas ładowania jest po-1 przy pełnej mocy, po-2 jak aku już jest bardziej rozładowany. Brakuje mocy w aku ? Podłącz aku pod zapalnicze w samochodzie ( na włączonym silniku) i masz jeszcze jakiś zapas.
Nie stać mnie aby ładować w lampy plenerowe po 8 klocków a na początek to mi wystarcza. Czas pokaże czy to będzie rentowne, czy nie. Ale na pewno Czacha strzelisz kilka dobrych sesji.
Tych quantuum`ow ci nie ubędzie a w przyszłości sam ocenisz czy potrzebujesz czegoś więcej. Quantuum`y zawsze możesz wykorzystać jako kontrę lub wypełnianie tła jak nabędziesz coś lepszego.
Dodatkowe atuty tej lampki to, regulacja mocy od 1/1 do 1/32 ( i ciul że beż pilota).
Masz już aku, mało ci 150 błysków na pełnej mocy w plenerze ? Zastanawiam się czy ty rzeczywiście to wykorzystasz w praktyce. Byś musiał naparzać w pełnym słońcu a 1x600 W to i tak trochę mało aby przebić słońce. Spróbuj i wtedy zobaczysz co i jak.
Większość porad jest wyssanych z instrukcji i każdy gdyba co by było gdyby.
Mi quantuumy w zupełności wystarczają.
Uprawnienia umieszczania postów