Strona 6 z 57 PierwszyPierwszy ... 456781656 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 564

Wątek: Budujemy zestaw studyjno-plenerowy

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

A orientujesz sie moze jaki jest czas ladowania z tego zasilacza 1200?

Początki nałogu Awatar Adso
    Miasto
    Skoczów, Bielsko-Biała, Cieszyn

Domyślnie

od 1,5 do 2 sekund. Zasilacze plenerowe dają prąd zmienny wiec podobnie jak z gniazdka. Nie wiem tylko czy czas nie wydłuza sie wraz z rozładowywaniem się baterii.

Pełne uzależnienie Awatar marekb
    Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

w sumie przy 450 błyskania i 5.5 s tracisz tylko ok 41 minut wiec nie jest tak źle, tu chodzi jednak (w dynamiczniejszych ślubniakach o moment gdzie coś zaczyna grać a ty ładujesz baterie, jest sekunda w której powinieneś nacisnać na spust a tu lipa bo jeszcze trza 4 s poczekać). Te 5,5s to jednak przy pełnej mocy więc nie będzie tak źle bo często bedziesz z wiele mniejszej korzystał i czas sie skróci. Poza tym wszystko zależy od twojego sposobu pracy. Jeśli ustawiasz i stoją nieruchomo nie ma problemu, jeśli dajesz pewną swobodę to już gorzej. Ja jeszcze dumam czy nie zostawić tak jak u mnie przez 3 lata było i nie kombinować jak krowa na granicy. Ciężki sprzęt to przy zmianie miejscówek lekko mówiąc udręka i może nie tylko mnie ale i pozującym się szybko znudzić

Uzależniony Awatar iREM
    Miasto
    Gdansk, Poland, Europe, Earth

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czacha Zobacz posta
    Canion, cos nie tak z tym wklejeniem linka Ci poszlo Lampy beda chyba jednak te Quantuum R+ Dual Power 600Ws .. i chyba beda to dwie sztuki.
    Przeraza mnie natomiast czas ladowania 5s o ktorym wspomnial Marek. Jakis kosmos. Czy na zasilaniu z gniazdka tez tak laduja?
    A 150W na pilocie? Nie sądzicie że to mało (nie mówię o plenerze, bo one na aku to zdaje się nie działają) ale czy te 150 w ogóle coś daje?
    Wszystko można zrobić lepiej.
    www.irem.pl | 500px | foty.irem.pl

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Plenery robie raczej podpatrywane a pare puszczam w samopas Wiem ze z lampami juz tak sie nie da. Ale przeciez nie bede robil wszystkich zdjec z lampami. Do tego dochodza inne zdjecia niz slubne, gdzie mozna sobie pozwolic na zaaranzowanie planu i wtedy mobilnosc przestaje miec tak duze znaczenie.

Wiem ze ciezko jest pogodzic pewne rzeczy, a niektorych nie da sie przeskoczyc jak nie z powodu kasy to z powodu technicznych ograniczen. Nie chce na starcie wydawac nie wiadomo ile pieniedzy na lampy, bo moze sie okaze ze nie bede z nich tak czesto korzystal jak mi sie wydawalo pierwotnie. Ale jak niechcacy stane sie slawny i za sesje bede bral 8tys euro to wtedy zainwestuje Elinchromy albo i cos lepszego

Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

jeszcze krótko, chyba są adaptery elinchrom/bowens..?

Domyślnie

z tego co pamietam to fomei i elfo ma takie adaptery
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    czy nawet nie adaptery tylko mozesz dopasowac mocowanie
    jak kupowalem softa fomei, to musialem tez kupic mocowanie bowens do niego
    ale chyba mozna by wybrac mocowanie elinchrom
    trzeba by napisac do medikonu
    Ostatnio edytowane przez marszull ; 08-03-2011 o 15:56 Powód: Automerged Doublepost

Bywalec Awatar Piasek1989
    Miasto
    Strzelin

Domyślnie

http://www.lukaszpiech.pl/2010/06/noce-i-dnie/

tutaj jest zestaw który będzie ci odpowiadać. Wsadzić to w walizkę na kółeczkach i nie widzę problemów nawet niech warzy 15-20kg.
    Ja osobiście skłaniam się z tym co Łukasz opisał w blogu. Qadra może i fajna lekka silne markowe i o stałym WB ale ciężko dostępne, serwis tak samo do tego wszystko jest dedykowane tylko pod te lampy. Oczywiście jak by się było PRO i kosiło za sesje ładną kase to jak najbardziej ale jak ro ma być do nauki i ewentualnie do małych zleceń to taki zestaw jak w linku moim zdaniem wystarcza.
    50D+c17-55/2.8+c70-200/2.8+c50/1.8+c28/1.8+c430+2xyn460II+yn560III

Uzależniony Awatar iREM
    Miasto
    Gdansk, Poland, Europe, Earth

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Piasek1989 Zobacz posta

tutaj jest zestaw który będzie ci odpowiadać. Wsadzić to w walizkę na kółeczkach i nie widzę problemów nawet niech warzy 15-20kg.
    Ja osobiście skłaniam się z tym co Łukasz opisał w blogu. Qadra może i fajna lekka silne markowe i o stałym WB ale ciężko dostępne, serwis tak samo do tego wszystko jest dedykowane tylko pod te lampy. Oczywiście jak by się było PRO i kosiło za sesje ładną kase to jak najbardziej ale jak ro ma być do nauki i ewentualnie do małych zleceń to taki zestaw jak w linku moim zdaniem wystarcza.
    A zasilanie w plenerze?
    Wszystko można zrobić lepiej.
    www.irem.pl | 500px | foty.irem.pl

Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Piasek1989 Zobacz posta

A co to za lampy? Powerluxy?

Strona 6 z 57 PierwszyPierwszy ... 456781656 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów