Osobiście wolę mieć zapas mocy i pełną swobodę w doborze konfiguracji. Dlatego wspomniałem o zasilaczach. Co do Discovery to jest fajna sprawa pod warunkiem, że ktoś wie czego chce. Już kilka raczy spotykałem się z sytuacją kiedy ktoś kto chciałby mieć "wszystko" (duża moc, swoboda w doborze akcesoriów, mobilność itd...) psioczył na ten zestaw, bo że "nie zasili mu tego i tamtego..." Tak jak wspomniałem wcześniej, miałem przez chwilę do czynienia z Discovery 600 i wrażenia są takie, że jeżeli chodzi o mobilny sprzęt plenerowy to faktycznie jest super rozwiązanie. Wszystko mieści się w walizce, lampa jest poręczna, błyska poprawnie i powtarzalnie. Przy podpięciu 2 głowic, przy maksymalnym obciążeniu wydłuża się o kilka s. czas ładowania do pełnej mocy ale to standard. Mocowanie Bowensa i statyw od zestawu radzą sobie nawet ze sporym modyfikatorem, chociaż dla bezpieczeństwa obciążaliśmy dodatkowo nogi. W każdym razie mocowanie głowicy wytrzymuje. Tyle zdążyłem zaobserwować podczas jednej wyprawy w plener. Jeżeli ktoś liczy na mobilność to jest to całkiem kuszący zestaw.