Strona 13 z 57 PierwszyPierwszy ... 3111213141523 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 121 do 130 z 564

Wątek: Budujemy zestaw studyjno-plenerowy

Uzależniony Awatar Sławek
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

I właśnie po to warto wyjść i popracować na sprzęcie przed jego zakupem. Ileż ja mam w domu różnego badziewia który w mojej wyobraźni sprawdzał się świetnie a w praktyce po jednym użyciu leży na półce i się kurzy.
    Uniknąłeś przynajmniej kaca pozakupowego !

Początki nałogu Awatar Adso
    Miasto
    Skoczów, Bielsko-Biała, Cieszyn

Domyślnie

zapewne, zapewne na łące ale jak wleziesz w jakies ruiny albo w las? Słoneczko niewiele da...chyba

Początki nałogu
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Adso Zobacz posta
    zapewne, zapewne na łące ale jak wleziesz w jakies ruiny albo w las? Słoneczko niewiele da...chyba
    Akurat w ruinach czy w lesie wystarczą systemówki (lub inne małe flashe, jak choćby yongnuo za grosze) - mamy możliwość otwarcia przysłony i/lub podbicia ISO, więc moc nie jest kwestią kluczową. Więc jeśli ktoś najczęściej pracuje właśnie w takich warunkach, to konieczność zakupu studyjnych ma z głowy. "Na zewnątrz" jednak, to rzeczywiście albo po południu, albo z czymś naprawdę mocnym (trochę generalizuję, bo sam czasem świecę reporterskimi w dzień, ale chyba wiadomo, o co chodzi).

Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

Kiedyś widziałem filmik jak gosć na pustyni gdzieś świecił systemówkami spiętymi w jakąś choinkę. Jak znajdę to wrzucę.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Mam. Warto obejrzeć.

http://www.youtube.com/watch?v=90mlK8ktV68
    Ostatnio edytowane przez Sławek ; 10-03-2011 o 17:40 Powód: Automerged Doublepost

Uzależniony

Domyślnie

teraz przynajmniej wiesz co tu staraliśmy sie przekazać i przed czym ostrzec. zakup zestawu plenerowego ma w teorii pomóc rozwinąć skrzydła. w praktyce niestety często jest tak żę po pierwszych pozakupowych próbach cały ten sprzet jest niezbyt ochoczo targany w teren.za dużo tego i za ciezko poprostu do noszenia i montażu jest. Bez asystenta no nijak pracować nie idzie.
    Teraz wiesz dlaczego niektórzy wolą dopłacić do quadry i używać , niż kupić taniej i nie używąć co w praktyce ten drugi wariant czyni droższym niż quadra )

Co dalej pytasz sie zapewne. ? przemyśl może ten najprostszy set quadry. aku + 1 glowica S. na kontry wspomożesz sie poki co jakimiś tanimi systemówkami a za rok jak sie odkujesz dokupisz resztę. Pewnie przy jakieś niewielkich przeróbkach da sie głowice quadry podpiąć pod te softboxy reporterskie z allegro. i masz na początek mega przenośny zestaw plenerowy. zmieści Ci sie w plecaku razem z aparatem. gdzieś wczęsniej dawałem link do zdjęcia zapakowanego zestawu. Fakt, moc 400Ws może nie powala ale to i tak moc czterech systemówek 580ex. Do wiekszości zastosowań powinno styknąć.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    a żeby Ci sie lepiej kombinowało kolejny filmik jako tło do Twoich rozmyślań
    http://www.youtube.com/watch?v=zDhncq1tOqw

mam nadzieję że choc trochę pomoże w podjęciu rozwaznej decyzji zakupowej. bo nie sztuką jest kupic, sztuką jest to potem wykorzystywać
    Ostatnio edytowane przez Canion ; 10-03-2011 o 18:39 Powód: Automerged Doublepost

Uzależniony

Początki nałogu Awatar Adso
    Miasto
    Skoczów, Bielsko-Biała, Cieszyn

Domyślnie

no to chyba tak samo mobilnie a duzo mocniej i troche taniej

http://www.sklep.medikon.pl/GENERATO...KOWA-1592.html

Uzależniony

Domyślnie

5h pełne ładowanie. długo. i chyba brak wymiennych aku bo nigdzie nie figurują jako dodatkowy element. to dyskwalifikuje ten produkt niestety

Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

I głowica waży dwa kilo. Jak ktoś będzie ja trzymał nad głową, to szybko poczuje. Moim zdaniem jest to coś w pół drogi .

Uzależniony

Domyślnie

zresztą przy tej wadze 8,6 kg nie ma żadnej przewagi na quantuumem wiec po co przepłacać x2. jak ktoś chce dużo i cieżko kupi Q za połowe ceny Panther. Tu walka sie toczy o każdy dodatkowy kg

Strona 13 z 57 PierwszyPierwszy ... 3111213141523 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów