Pokaż wyniki od 1 do 10 z 564

Wątek: Budujemy zestaw studyjno-plenerowy

Mieszany widok

Coś już napisał Awatar Ulisses
    Miasto
    Warszawa, Łódź

Domyślnie Odp: Budujemy zestaw studyjno-plenerowy

W zasadzie nigdzie nie spotkałem się z negatywnymi opiniami o ich awaryjności a zawsze przed zakupem robię skrupulatny research i szukam info z pierwszej ręki. Póki co się nie martwię mam jeszcze prawie dwa lata gwarancji. O tronixie mini też myślałem bo jest na pewno bardziej wszechstronny. Chciałem go używać z niewielką MQ300 ale jak policzyłem to zestaw wyszedł jednak minimalnie cięższy i nieco większy gabarytowo a zależało mi na tym żeby całość była jak najbardziej kompaktowa (plecak). Wziąłbym tronixa - może nawet tego XT - gdybym zamierzał targać moje lampy studyjne w plener ale nie o to tym razem chodziło.

Początki nałogu Awatar kris75
    Miasto
    pomorze

Domyślnie Odp: Budujemy zestaw studyjno-plenerowy

Cytat Zamieszczone przez Ulisses Zobacz posta
    W zasadzie nigdzie nie spotkałem się z negatywnymi opiniami o ich awaryjności a zawsze przed zakupem robię skrupulatny research i szukam info z pierwszej ręki. Póki co się nie martwię mam jeszcze prawie dwa lata gwarancji. O tronixie mini też myślałem bo jest na pewno bardziej wszechstronny. Chciałem go używać z niewielką MQ300 ale jak policzyłem to zestaw wyszedł jednak minimalnie cięższy i nieco większy gabarytowo a zależało mi na tym żeby całość była jak najbardziej kompaktowa (plecak). Wziąłbym tronixa - może nawet tego XT - gdybym zamierzał targać moje lampy studyjne w plener ale nie o to tym razem chodziło.
    nie zrozum mnie zle, po prostu z biegiem czasu wiadomo ze awaryjnosc wzrosnie, a ja akurat przeglądałem zagraniczne fora, bo na polskich niestety jest znikoma ilość opisow, a te ktore sa, to sa opisy uzytkownikow, posiadajacych ten zestaw ponizej roku. wagowo to na pewno discovery bedzie lzejszy od zestawu mini z lampa powerluxa 400vt o jakis 1kg, a to juz jest sporo, przynajmniej wedlug mnie, no i nieco przekracza plenerowa granice 4,5 kg. Dodatkowo discovery ma o 1/3 ev wieksza moc, Czy to jest az tak duzo? Zazwyczaj w plenerze nie korzysta sie z pelnej mocy majac 600ws, wiec mysle ze 400ws mi starczy a w razie czego jak bede musial miec wiksza moc podepne kolejna lampe. cenowo wychodzi podobnie ale pod warunkiem zakupu lamy 400ws. Mysle ze nie ma sensu ladowac sie w 600ws, bo wagowo lampa o tej mocy jest juz 2 krotnie ciezsza, wieksza i 2 krotnie drozsza. ewentualnie jak juz to 800ws lub 1000ws no ale wtedy mamy 3,5kg lampe do noszenia. Generalnie nie znalazlem najlepszego rozwiazania biorac pod uwage cene, wage moc i wszechstronnosc. Typowo plenerowym zestawem, jaki w tej chwili bylby dla mnie numerem jede to jednak nie discovery a fomei panther mini, lub i tu zaskoczenie ... glowica pierscieniowa np. quantuum za jedyne 1300zl.
    ________
    Rzeczy widzimy nie takimi, jakie są, ale takimi, jacy jesteśmy
    Immanuel Kant

Uprawnienia umieszczania postów