Strona 42 z 56 PierwszyPierwszy ... 32404142434452 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 411 do 420 z 564

Wątek: Budujemy zestaw studyjno-plenerowy

Mieszany widok

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Znalazlem ciekawe porównanie jak wygląda zestawienie swiatla z 580EX z błyskiem RangerQuadry oraz światłem ledowym pilota tej lampki. Ciekawa sprawa z cieniem krzesla.. nawet bez modyfiaktorow swiatlo jest bardziej rozproszone, pomimo ze ostre.

Ostatnio edytowane przez Czacha ; 16-04-2011 o 01:39

Początki nałogu Awatar Maggot
    Miasto
    Bialystok

Domyślnie

jak by nie bylo quadra swieci o wiele szerzej niz systemowka ktora ma paraboliczny odblysnik i fresnela. w plenerze juz penwie takiej roznicy nie uzyskasz bo nie bedzie sie mialo co od scian i sufitu odbic.

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Okta 100cm czy 70cm? Oto jest pytanie ... Nie potrafie sie zdecydowac, a kadry uciekaja Macie jakies konkretne "za" lub "przeciw" ktoregos z rozwiazan?

Domyślnie

Wedlug mnie co najmniej 100, a najlepiej 150 cm.

Przekatna okty pomnozona przez 2 daje ci sensowna odleglosc okty od modelki i miekkosc swiatla. Wiec przy 100 cm masz 2 metry, przy 150cm 3 metry... mozna dalej ustawic ale juz nie bedzie miekkiej charakterystyki swiatla.

Początki nałogu
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Do 90cm jeszcze można, ale więcej już traci sens - nawet przy 90 światło nie pokryje całej powierzchni ekranu.

Coś już napisał Awatar Nippy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Potwierdzam, że okta 100 cm, a nawet 150 cm będzie lepsza.

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Zakupilem 100tke.

Pełne uzależnienie Awatar pank
    Miasto
    wawa

Domyślnie

Przyniosłem dzisiaj do domu quantuum LP-750, urządzenie niezbyt duże, wielkości akumulatora samochodowego, z tych mniejszych, umiarkowanie ciężkie i w poręcznej torbie. Na razie przeszedł testy wydajnościowe, na jednym akumulatorze wyzwoliłem 2 lampy po 800Ws każda, akumulator starczył na 132 wyładowania czyli lepiej niż dobrze, zakładając że aż 1600 Ws jest bardzo żadko potrzebne robi się jeszcze lepiej, a akumulatorów do tego inwertera mam 3 więc powinno po uszy starczyć na 2 sesje conajmniej, ale zapas mocy może się przydać bo nic nie stoi na przeszkodzie żeby oprócz lamp podłączyć wiatrak lub maszynkę do dymu Test bojowy niebawem.
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Strona 42 z 56 PierwszyPierwszy ... 32404142434452 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów