Strona 38 z 56 PierwszyPierwszy ... 28363738394048 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 371 do 380 z 564

Wątek: Budujemy zestaw studyjno-plenerowy

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar pank
    Miasto
    wawa

Domyślnie

Ja tam mam asystenta i na plenerach z systemówkami, samemu sobie nie wyobrażam pracować w plenerze.
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pank Zobacz posta
    Ja tam mam asystenta i na plenerach z systemówkami, samemu sobie nie wyobrażam pracować w plenerze.
    I to jest sedno sprawy a wizażystka ma patrzeć co poprawić u modela a nie z lampą biegać.

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Voy Zobacz posta
    I to jest sedno sprawy a wizażystka ma patrzeć co poprawić u modela a nie z lampą biegać.
    podobnie jak fotograf powinien focić a nie zajmować sie logistyką sesji. a jak jest to wszyscy wiemy

Domyślnie

swiata racja z asysta przy lekkim sprzęcie. lekki wiatr i wszystko leży na ziemi. ja mówiłem nie ma tu dobrego rozwiązania każde z nich ma wady:
    zalety:
    -zakładasz okty softboxy i parasolki bez obawy ze to poleci
    -generator robi jako dociążenie
    -wyżej umieścisz światło
    -moc jaka tylko potrzebna
    wady:
    - ktoś do pomocy w noszeniu i to największa wada
    sam urzynam lekkiego sprzętu lampek systemowych ale to na imprezach, rozstawiam sobie na dużej sali a wywalcz na aparacie ich moc jest wystarczająca, ale w plenerze musiałem bardzo blisko umieszczać koło modelki i światłem na wprost, bardzo to wygodne ale efekty są różne. ja bym ci polecił jeśli już to quantuma 600Ws na słonce przed i po południu wystarczy, na lampy coś założysz i jakoś baterypackiem dociążysz ale bierz najmocniejsze statywy bo te średnie już cie kiwają na lekkim wietrze

Coś już napisał
    Miasto
    Łęczna/Lublin

Domyślnie

bierzecie ciezarek 2,5kg na druciku do statuwu na samym dole i nic sie nie kiwa.
    Smetku dziwi mnie że nie zareagowałeś jak tu dodali foto z Twojej strony... albo przynajmniej Twojej produkcji
    5d, 6d, 450D, Sy8mm, C17-40, C50, C85, Tair 11A, Industar L/Z i milion innych gratów...

Początki nałogu Awatar Adso
    Miasto
    Skoczów, Bielsko-Biała, Cieszyn

Domyślnie

obciazyć statyw można wszystkim, nawet reklamówką wypełnioną kamieniami

Miasto

Domyślnie

Marku...czepiasz się chciał dobrze nie może wiedzieć jaki masz rozstaw nóg...trójnogu

Coś już napisał
    Miasto
    Łęczna/Lublin

Domyślnie

Hmmm ja to sprawdzałem w dwoch sytuacjach:
    1 systemówka + 90cm parasolka w falujacej wodzie nad jeziorem przy powiewach wiatru (lekkie wbicie w piasku pomogło)
    2 soft 60x90 + systemowka
    w obu przypadkach wszystko było stabilne
    5d, 6d, 450D, Sy8mm, C17-40, C50, C85, Tair 11A, Industar L/Z i milion innych gratów...

Domyślnie

Nie będę sie gotował o jakieś zdjęcie bo ja spokojny człowiek jestem, tak jak mówiłem i przytakuje koledze dobry statyw to podstawa ciężki o szerokim rozstawie i się nie gnie po rozłożeniu. Jaki nie kupi sie sprzęt statyw musi być pożądny.

Miasto

Domyślnie

znalazłem cos takiego
    http://afe.pl/catalog/litowojonowy-g...0w-p-1649.html

nie całe 5kg

Strona 38 z 56 PierwszyPierwszy ... 28363738394048 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów