Strona 36 z 57 PierwszyPierwszy ... 26343536373846 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 351 do 360 z 564

Wątek: Budujemy zestaw studyjno-plenerowy

Uzależniony

Domyślnie

adso. JEśłi już tak sie licytujemy to ja osobiście zalecałbym każdemu przed zakupem prosty eksperyment.
    Modelka i my. Plener. Dwa quantumy z zasilaniem . roskładanie i składanie . 2, 3 lokacje.
    Jesłi ktoś na zakończenie dnia zdjęciowego nadal pozostanie z uśmiechem na twarzy to zdecydowanie nie ma co przepłacać . quantuum jest dla Niego.
    Natomiast jeśli po gowie łazi myśł "za jakie grzechy" tzn że nie ma zlituj. trzeba dopłacić do Quadry

Coś już napisał
    Miasto
    Łęczna/Lublin

Domyślnie

Adso a Ty sam na quantuumie siedzisz ?
    Smętku nie wciskaj wszystkim tak nachalnie swojej oferty... moim zdaniem przesadzasz
    5d, 6d, 450D, Sy8mm, C17-40, C50, C85, Tair 11A, Industar L/Z i milion innych gratów...

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Adso Zobacz posta
    wg danych technicznych ze strony producenta:

1.Elinchrom Quadra:
    Weight: Ranger Quadra unit including battery // battery box // Head //head cable (2.5m) Kg 3 // 1.6 // 0.25 // 0.4
    razem wychodzi: 5.25kg

2 Quantuum R+ Dual Power 600Ws :
    lampa//battery pack x2//kable, kolejno w Kg 2,8// 2x1//0,4
    razem wychodzi 5.2kg

jesli już jakaś róznica w wadze jest to na korzyść Quantuuma z dwoma battery packami.
    Celowo pomijam statywy, softboxy czy inne modyfikatory bo zakładam, że i do Quadry i do Quantuuma użyjemy tego samego osprzętu. Jest jedno co działa na niekorzyść Quantuuma - to gabaryty. Sama lampa jest wieksza, za to zasilanie jest takie samo, albo mniejsze nawet niz w Quadrze.
    W przypadku wagi Dual Powera wszystko sie zgadza.. niestety gabaryty mnie mocno zniechecily. Chcac robic zdjecia zawsze trzeba rozstawiac statywy. Ale jest to chyba najlepsza alternatywa .. jesli pominac RQ

Coś już napisał

Domyślnie

przy gabarytach statywów rozmiary lamp nie robią już takiego wrażenia.

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

.. chyba ze mozna robic bez statywów Ot i cała filozofia.

Początki nałogu Awatar Adso
    Miasto
    Skoczów, Bielsko-Biała, Cieszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Canion Zobacz posta
    adso. JEśłi już tak sie licytujemy to ja osobiście zalecałbym każdemu przed zakupem prosty eksperyment.
    Modelka i my. Plener. Dwa quantumy z zasilaniem . roskładanie i składanie . 2, 3 lokacje.
    Jesłi ktoś na zakończenie dnia zdjęciowego nadal pozostanie z uśmiechem na twarzy to zdecydowanie nie ma co przepłacać . quantuum jest dla Niego.
    Natomiast jeśli po gowie łazi myśł "za jakie grzechy" tzn że nie ma zlituj. trzeba dopłacić do Quadry
    Canion, Nie mam najmniejszego doświadczenia z rozkładaniem i składaniem Quadr czy Quantuumów. Nie wiem ile czasu zajmuje rozłozenie Quadry a ile Quantuuma a chetnie bym się dowiedział i nie na zasadzie "Quadra to chwila a Quantuum to cała wieczność". Konkretnie: np. Quadra 5 minut, Quantuum 25 minut. Eksperyment rzecz piekna i przydatna bardzo, tylko skąd wziąć dwa zestawy żeby poeksperymentować. Jeśli będę chciał wypożyczyć np. u Smętka to dzień zdjęciowy to koszt jednej lampy... jeśli nie więcej. Nie wierzę w aż taką zyczliwość żeby ktoś poświęcił swój czas i sprzęt po to zebym ja sobie mógł poeksperymentować. Kolejna rzecz to dlaczego miałbym zabierać aż dwa quantuumy w plener skoro jeden Quantuum R600+ to więcej światła niż dwie Quadry? Pierwotnie chciałem kupić zestaw Elinchromów D-Lite-it 4 bo uważałem, że jak na moje amatorskie pstrykanie w zupełnosci mi wystarczy. Maja wszystko co trzeba łącznie ze skyportem, statywami, softboxami ważą niewiele ( 2 lampy 3kg + statywy + softboxy+ kable łącznie około 7kg) i kosztują tylko 3000 zł. Pozostaje oczywiście zasilacz, który też kosztuje i też waży . Tyle że mam 2x400Ws a nie 400Ws.

A włączam sie do dyskusji nie dlatego, że cos wiem, ale dlatego, że chciałbym się czegos dowiedzieć
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Zywczok6 Zobacz posta
    Adso a Ty sam na quantuumie siedzisz ?
    Smętku nie wciskaj wszystkim tak nachalnie swojej oferty... moim zdaniem przesadzasz
    póki co siedze na tyłku przed monitorem i chłone wiedzę
    Ostatnio edytowane przez Adso ; 31-03-2011 o 09:27 Powód: Automerged Doublepost

Bywalec Awatar Jerzy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Canon 5D+580,prawie pod słońce...
    http://www.koperty.waw.pl/test/test.jpg
    Eos 20D,5D,Eos 30 bez "D" i troche dodatków....
    http://www.maxmodels.pl/juras.html

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czacha Zobacz posta
    jak bez statywów to asystent musi trzymać lampki a jak jest asystent to i statywy przyniesie ;-) i sprzęt rozłoży i rozmiar nie gra już takiej roli. Czy taki zestaw czy inny trzeba rozlożyć rozmiar lampki nie wnosi wiele do tego.

Początki nałogu Awatar Adso
    Miasto
    Skoczów, Bielsko-Biała, Cieszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czacha Zobacz posta
    dwie Quadry z jakimis modyfikatorami + aparat... ja bym chyba az tak się nie rozciagnął... poza tym chyba musiałbym mieć chwytne stopy
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Jerzy Zobacz posta
    Canon 5D+580,prawie pod słońce...
    http://www.koperty.waw.pl/test/test.jpg
    po mojemu to chyba troche jednak niebo wyciągałeś? Chmurki jakieś takie niewyjściowe?
    Ostatnio edytowane przez Adso ; 31-03-2011 o 09:38 Powód: Automerged Doublepost

Bywalec Awatar Jerzy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Ale to jest dowód że nawet najprostsze rozwiązania sprawdzają się czasami bardzo dobrze,bez asystenta i statywów....i zwykła 580ex
    Eos 20D,5D,Eos 30 bez "D" i troche dodatków....
    http://www.maxmodels.pl/juras.html

Strona 36 z 57 PierwszyPierwszy ... 26343536373846 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów