Pokaż wyniki od 341 do 350 z 564

Wątek: Budujemy zestaw studyjno-plenerowy

Widok wątkowy

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pank Zobacz posta
    Z tą mobilnością to bym dyskutował, ale mniejsza o to. Dla mnie największą wadą tego rozwiązania jest to że moc lamp jest za mała żeby powalczyć ze słońcem, czyli możliwości niewiele większe od wygodniejszych systemówek.
    Z tym sloncem to juz sam nie wiem jak - ogladam foty robione w sloncu i z jedna RQ i daje rade. Nawet w tym tescie porownawczym jest fota pod slonce i niebo wyszlo akceptowalnie przy dobrym oswietleniu modelki. Napewno po zalozeniu softboksa czy innego modyfikatora efektywnosc takiego swiecenia by spadla. W przypadku slonca za aparatem i cieniach na twarzy ciezko bedzie to przebic ta lampa, ale zawsze moge zrobic cien duza blenda, tak jak to sie dzialo do tej pory. Z reszta unikam takiego swiatla.. W poludnie raczej nie foce. Do pomocy mam tez 580EX II do ktorej musial bym dokupic odbiornik. Systemówki mnie nie przekonuja - po pierwsze moca, po 2gie ... sam nie wiem czym. Po prostu nie i juz

Priorytetem dla mnie jest kontrola nad swiatlem. Blenda jest fajna, ale efekty sa raczej losowe i zaleza od stabilnosci osoby ktora obsluguje blende... przy silnym wietrze jej uzywalnosc spada do zera bo robi za latawiec.

Sporo przykladowych zdjec mozna znalezc w 2 grupach na flickerze (Elinchrom Quadra oraz Elinchrom). Jest tez dosc pokazny watek na Photography-on-the.net.

Lamp nie kupuje na dozywocie, jesli nie beda sie spisywaly to je po prostu sprzedam, zapewne komus innemu sie przydadza Jestem jednak dobrej mysli, ze nie bedzie takiej koniecznosci. Jak juz cos ostatecznie zdecyduje i zakupie to na pewno dam znac.
    Ostatnio edytowane przez Czacha ; 30-03-2011 o 17:05

Uprawnienia umieszczania postów