Wiadomo ze przy slubnym plenerze nie za bardzo jest czas na ta cala otoczke z rozstawianiem sie, ale jak juz wspomnialem w pierwszym poscie nie tylko o sluby chodzi.
Wiadomo ze przy slubnym plenerze nie za bardzo jest czas na ta cala otoczke z rozstawianiem sie, ale jak juz wspomnialem w pierwszym poscie nie tylko o sluby chodzi.
A mi wcale nie jest jaśniejBylem w sumie zdecydowany na te Quantuuny, ale zabiles mnie czasem ladowania
![]()
Może patrzeć sobie w bok i tyle że te rozmyte plamy będą z boku ! Tu nie o miejsce ich chodzi a o to że one nie mają wyraźnych brzegów ! Środek jest jasny a brzegi coraz ciemniejsze. Nieraz nie widać gdzie się blik kończy. Już kombinowałem z tymi wewnętrznymi "przekładkami" ale nic to nie zmienia. W oczach widać jasne plamy które na brzegach tracą kontur. Moja okta nadaję się jedynie do oświetlania garniturów i to na stojakach.
mnie też czasem brak światła i tez dalej myślę. Opcją są elinchromy ranger quadra tylko kwota, z drugiej strony jak wydac na kilka systemówek to nie wychodzi tak strasznie potwornie drogo. Myślę, nawet ze można je sobie sprawdzić w terenie, nalezałoby się tylko umówić?? Nie wiem jak współpraca ze skyportami ale powinna być, nie musiałbym w końcu odchodzić, podchodzić zmieniac tylko przez nadajnikno i cudów nie ma ale 400Ws to nie tak mało.
Ceny dodatków do Elinchroma zabijają - softboxy od 900zl, zasilanie 4000zl ...![]()
quadra z jedną lampką z tego co pamietam ok 5k za komplet
Przegladalem cennik pdf na 2011 rok - jest drogo jak na kwote ktora chce wydac na poczatku. 5k za jedna lampe to nie moj target ... tym bardziej ze bez softboxa, statywu itp. Gdy dorzucisz te elementy bedzie 7-8k![]()
Można iść też w coś pomiędzy Quantuum a Elinchrom Ranger a więc Fomei Panther. Ciekawym rozwiązaniem jest również to http://www.viewfinderphotography.co....plete-Kit.html
Zobaczcie jakie to ma czasy błysku.
Tylko ze ten Fomei nie posiada regulacji mocy, na co mi taka lampa? Widze po zdjeciach ze jest jakies pokretlo na zasilaniu, ale jesli bede mial podlaczone dwie lampy to obie beda zmienialy sie jadnokowo - glupie rozwiazanie.