Pozwolę sobie kolejny raz zabrać głos w dyskusji:
1. Travel Pack - oznacza mozliwośc korzystania z zestawu STUDYJNEGO w plenerze, nigdzie nie jest napisane ze ma być lekki, przynajmniej ja nie doczytałem w zadnym opisie takiego zestawu, że jest "lightweight" albo coś w tym stylu. Poza tym "lekki" dla silnego chłopa to będzie 30kg a dla słabej kobiety 5kg więc to pojęcie jest względne.
2. nilhi linkując zestaw Bowensa chyba nie doczytała, że chodzi o zestaw za 3k a nie 7,776k, podobnie zresztą Canion pisząc o quadrach... nilhi, ile waży ten cały zestaw jesli jedna lampka wazy 3,4kg...15kg?...20kg?...to ciągle jest mało...quadry są chyba lżejsze? ... a ile wazy lampa statyw i softbox... 7kg?...trudne do przestawienia?... nie rozsmieszajcie mnie. Siatki z zakupami czasem są cięższe
3. z tego co zauważyłem to wszędzie używa sie terminu "lampy studyjne" czyli takie, wiecie, do studia i wszelkie próby przeniesienia studia w plener wiążą sie z pewnymi niedogodnościami typu zasilanie, ciężar, mobilność, niemniej jesli ktoś się decyduje na taki krok to ma tego świadomość...przynajmniej powinien mieć
4. jesli policzymy:
Quantuum R+ Dual Power 600Ws... 1349 zł
Quantuum R+ Dual Power 300Ws.....979 zł
dodatkowy Battery Pack x2............564 zł
Razem.......................................2892 zł
limit prawie wyczerpany...zostałą stówka na statywy, softboxy, parasolki...ciut mało