Pokaż wyniki od 1 do 2 z 2

Wątek: C 85mm f1.8 vs C 100mm f2.8 macro bez lub z L

Cool C 85mm f1.8 vs C 100mm f2.8 macro bez lub z L

Witam wszystkich

Jako, że jest to mój pierwszy post i nie mam zbyt dużego doświadczenia mam skromne pytanko:

Chciałbym kupic portretówkę i zastanawiam się co wybrać. Myslałem o 2 (3) obiektywach canona. Podstawowa różnica jaka jest między tymi obiektywami wiem (mniej wiecej), tzn. światło i stabilizacja w przypadku C 100mmL. Niemniej jednak mam pytanie czy obiektyw makro może służyć do portretu?! Czy "funkcję" makro się jakoś wyłącza?!
    Wiem, że dla większości z was to jest może trywialne pytanie, ale nie od razu Rzym zbudowano ...:grin:

Z góry dziekuje za odpowiedz

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Proszę nie zakładać nowych wątków - było n razy.
    Cytat Zamieszczone przez regulamin forum pkt. 3.
    Zanim założysz nowy temat, sprawdź w wyszukiwarce, czy nie był on już wcześniej poruszany na forum. W 90% przypadków był. Wskazane jest również uprzednie skorzystanie z google. Jeśli masz pytania związane z takim tematem, dopisz nowego posta do istniejącego wątku (o ile już nie ma w nim na nie odpowiedzi).
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uprawnienia umieszczania postów