Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta
McKane spróbuj przemyśleć kard i światło milion razy gdy fotografujesz atakującego zimorodka czy sokoła. Nie wiesz o czym mówisz, ot co. Albo mówisz ciągle i w kółko o swoim - np. wydumanej starannie pocztówce nad strumykiem niedaleko domu na wsi.
Ale ja nie mam nic przeciwko af, szybkim puchom itp chociaz do zimorodka w ataku lepsza jest IMHO kamera. Tak wiec nie ten adres. Tylko ze to jest fotografia techniczna, rejestracyjna. Fotografia kreacyjna czy tez artystyczna rzadzi sie innymi prawami, ktorych jakbys nie dostrzegal.

Poza tym dobra fotografia wg mnie to nie kolejny super hiper zimorodek ostry jak zyletka. Ile mozna ogladac te same kaczki czy wroble. Dobra fotografia to taka ktora niesie jakis przekaz ze soba ... tych jest ostatnio najmniej bo w spolczenstwie ubywa myslenia lub wrazliwosci. Do takich tez wystarczy aparat za 300 zl. Takie fotografie pamieta sie latami a zimorodka zapomina sie jeszcze tego samego dnia.
Tak gadam ale sam prezentuje typ fotografa rejestratora. Chetnie jednak zrobilbym kilka naprawde dobrych a nie tylko ostrych zdjec.