-
Panowie, ja zupelnie OT, a moze nie? Lubie raz na kilka dni, wejsc w ten watek i poczytac go jak poranna gazete.
Postep jest nieunikniony, czekam na 5D jak na zmilowanie, ale w glebi duszy chyba kibicuje Chomskyemu. Magii analoga nic nie zastapi, a atmosfery prawdziwego slajdowska z odglosami przesuwajacego sie magazynka, nie podrobi nawet najwyzszej jakosci rzutnik podpiety pod laptopa.
Kiedys fotografia miala jakas elitarnosc.
Patrze czasami na zdjecia sprzed kilkudziesieciu lat i jestem pelen podziwu nad ich jakoscia [techniczna i artystyczna]. To byla Fotografia przez duze F.
Dzisiaj to wszystko sie jakos zdewaluowalo. Jak sie gdzies jedzie na wakacje to wokol jest wiecej aparacikow i aparatow niz turystow. Na wszelkich forach i galeriach w necie mnostwo zdjec. Moze to i dobrze? Nasze wnuki beda mialy duzo materialow zrodlowych jak wygladal swiat za naszych czasow...
Cyfra to przyszlosc, ale nie chce dozyc czasow, gdy nie bede mogl kupic rolki slajdu, bo po prostu taki dziwny ze mnie czlowiek, ze wole wydac te kilkadziesiat zlotych wiecej i miec satysfakcje, ze zrobilem cos "namacalnego", niz tylko ogladac zero-jedynkowe obrazy na monitorze.
Pozdrowienia dla "analogowcow"
Uprawnienia umieszczania postów