Strona 71 z 114 PierwszyPierwszy ... 2161697071727381 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 701 do 710 z 1138

Wątek: Analog vs Cyfra

Uzależniony Awatar Raff
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

To czy ludzie sobie zazdroszczą sprzętu, czy są dla siebie mili zależy od digitalizacji ich sprzętu i ich ceny! Demagogia, aż pachnie Moj 300D to dzisiaj cieniak, że strach i tani jak przeciętne szkiełko. Może ktoś mnie polubi przynajmniej A tak w ogóle - LUBMY SIĘ bez względu na te wszystkie pierdoły, które w tym wątku wypisujemy :-P

Początki nałogu Awatar marabut199
    Miasto
    London (UK)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Raf_1975
    To czy ludzie sobie zazdroszczą sprzętu, czy są dla siebie mili zależy od digitalizacji ich sprzętu i ich ceny! Demagogia, aż pachnie Moj 300D to dzisiaj cieniak, że strach i tani jak przeciętne szkiełko. Może ktoś mnie polubi przynajmniej A tak w ogóle - LUBMY SIĘ bez względu na te wszystkie pierdoły, które w tym wątku wypisujemy :-P
    Lubie Cie RAF:rolleyes:
    Zaczynalem DRUHEM...teraz tez mam plastikowy aparat.:rolleyes:

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz Golinski
    Hehe, Chomsky, lepiej, żeby ukradli aparat z duszą, niż plastikową wydmuszkę?
    Oczywiscie, ze utrata przyjaciela bardziej boli, niz plasticzaka. Przyjaciela zostawiasz w domu za szklem a nad morze bierzesz w zastepstwie kupionego za 150 na allegro innego analoga ( najlepiej innej firmy- by sie pobawic czyms nowym, z dobra optyka za 100 zl).
    Jak stracisz nie boli! Jak nie stracisz to dorobisz sie nastepnego przyjaciela, przyjaciol nigdy malo. A kolekcja za szklem rosnie!
    Tomasz 1972- analogowcy naprawde gadaja na luzie, nawet za bardzo teraz nie zartuje. Pewnie, jacys kolekcjonerzy albo i inni dziwni leicowcy maja za uszami ( kto rozsadny kupowal leice- od razu szla za szklo, bez zawierania przyjazni),
    Natomiast spotykam sytuacje gdy nawet koledzy kloce sie okropnie o swoje plasticzaki- robia to niezwykle powaznie. Zreszta nie musze niczego Wam tlumaczyc, znacie to z lektury roznych forum.
    Zeby nie bylo. Analogowcy tez potrafia byc nieznosni.
    Na koniec- jak pieknie i delikatnie tyrka naciag w analogu! Wy za to mozecie wlaczyc sobie muzyczke ( lub sztuczna migawke-Boze kto to wymyslil?). Jeno z wiekszych osiagniec techniki cyfrowej, przejete prosto z chinski zegarkow.

Czesc.Ch.
    Analog ma "dusze".

Pełne uzależnienie Awatar popmart

Domyślnie

chomsky aż 71 stron pitolenia o duszach, terkocie i twoich fantazjach nt analoga... cóż nie mogę tego zrozumieć, oraz tego że byle pierdoła jest w analogu szczytem orgazmu natomiast inna byle pierdoła w cyfrze jest super do ****? to się nazywa "polaryzacją sądów"

czasu nie zatrzymasz większość labów skanuje twoje super filmy i zmienia je w kaszanę gorszą niż to co daje matryca... i tak już będzie zawsze (albo gorzej bo za parę lat większośc z tych labów w ogóle odmówi Ci obróbki kliszy)

Idąc dalej tą drogą niewątpliwie za parę lat będą matryce które będą miały nawet lepsze parametry naświetlania niż profesjonalne filmy w tą stronę to idzie....i się raczej nie zatrzyma.

dewaluacja fotografii ? tak to prawda ale tylko połowicznie bo z masówki jak słusznie stwierdzono może wyjść tylko przeciętność najwyżej, ale to nie znaczy że więcej ludzi nie odkryje w sobie talentu wręcz przeciwnie a to boli tgz "profesjonalnych fotografów" widać to na warszawskiej giełdzie jak skomlą że cyfra ich zabija ... nie to oni nie potrafią się dostosować do zmieniającego się świata i RIP ....

mi tan wsjorawno w sumie ale w większości wypowiedzi czuć nutkę : wszystko dobre byleby było odpowiednio stare...

BTW przeczytałem o Freudzie we wcześniejszych wątkach a tak się składa że ja od takich spraw właśnie jestem : dezaktualizacja = BZDURA to kanon psychologii Freud jest jak Newton w fizyce, on odkrył kanony nauki takie jak to że Człowiek ma PODŚWIADOMOŚĆ która ma wpływ na świadome działania człowieka oraz to że ma MECHANIZMY OBRONNE (psychiczne), oraz wydzielił trzy podstawowe składniki osobowości ID, EGO i SUPEREGO. a co do terapii psychoanalitycznej z której to jest przede wszystkim znany laikom to jest ona jak zawsze dopasowana do konkretnego czasu i miejsca (środowiska) w którym żyje i pacjent i terapeuta i jego była - przełom XIX i XX Wiedeń, co nie zmienia faktu że jest on twórcą podstawowych kanonów w relacji terapeuta-pacjent .

Miasto
    London (UK)

Domyślnie

Popmart - diagnoza i lecz Chomsky'ego...

Domyślnie

eee kto mi za to zapłaci zresztą ten który potrzebuje leczenia i terapii dowiaduje się o tym z reguły ostatni

Miasto
    London (UK)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez popmart
    ...trzy podstawowe składniki osobowości ID, EGO i SUPEREGO.
    To ktory z nich to "dusza"?:rolleyes:

Domyślnie

Dusza należy do religii albo filozofii ...

ID - część "zwierzęca" instynktowna szukająca podniet część człowieka pierwotnego, pierwotna (domena mężczyzn)

SUPEREGO - zespół norm pochodzących o rodziców , procesu socjalizacji, moralność, sumienie (pomaga nam "stać w pionie i jest w wiecznej konfrontacji z ID) domena kobiet

EGO - to po prostu ta część nas do której mamy bezpośredni dostęp i funkcjonuje w realnym świecie

definicje w uproszczeniu

Miasto
    London (UK)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez popmart
    Dusza należy do religii albo filozofii ...

ID - część "zwierzęca" instynktowna szukająca podniet część człowieka pierwotnego, pierwotna (domena mężczyzn)

SUPEREGO - zespół norm pochodzących o rodziców , procesu socjalizacji, moralność, sumienie (pomaga nam "stać w pionie i jest w wiecznej konfrontacji z ID) domena kobiet

EGO - to po prostu ta część nas do której mamy bezpośredni dostęp i funkcjonuje w realnym świecie

definicje w uproszczeniu
    OK. Ale religia, filozofia, metafizyka - to wszystko jakos nas jakos ksztaltuje, nie?

Co powoduje, ze np. robimy fotki nie tylko dla utrwalenia obiektu (fotografia uzytkowa) ale dla piekna kompozycji, kolorystyki, wymowy obrazu?

Domyślnie

no to już zagadnienia związane z Twórczością , byciem twórczym, są nawet profesjonalne narzędzia do badania tego u ludzi i nie tylko :8): i całe odrębne trendy badawcze. Znam problematykę na poziomie seminaryjnym.(dokładnie dwóch seminariów)

poza tym ścisłe fakty: homo sapiens = ok 80% (dokładnie musiałbym zajrzeć do literatury) przetwarzanej przez mózg informacji to informacja wzrokowa.
    Mówi się o dominacji tego zmysłu nad innymi. tu także w badaniach wychodzi że u mężczyźni wzrok jest w jeszcze większej przewadze. kobiety częściej używają innych "narzędzi" do odbierania świata jak : emocje, dotyk, zapachy , uczucia itp. Potocznie mówi się: mężczyźni są wzrokowcami.

i co może najważniejsze umią czy też jest to dla nich łatwe, wykorzystać ten zmysł "lepiej"

a aparat i w ogóle fotografia jest w dość dużej mierze wyuczalna ...w przeciwieństwie do malowania czy nawet muzyki ....

nie jest to jakaś diagnoza czy coś to są luźne dywagacje na temat który jest mi co nieco znany.
    Ostatnio edytowane przez popmart ; 11-03-2006 o 11:04

Strona 71 z 114 PierwszyPierwszy ... 2161697071727381 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów