Strona 57 z 114 PierwszyPierwszy ... 747555657585967107 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 561 do 570 z 1138

Wątek: Analog vs Cyfra

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez minek
    A jaka drukareczka robi 30x45? Bo to dla mnie taki optymalny format. Taki lub większy (-:
    Ja pracuję na Epsonach serii Photo - miałem EX, 1200, 1270, 1290 i R1800. Bardzo fajne drukareczki

Pełne uzależnienie Awatar minek
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez chomsky
    Minek- nie ma co sie na technike cyfrowa oburzac, to fakt, jest i tyle. Bedzie sie rozwijac to pewne. Kiedys zajmie odpowiednie dla jej pozycji miejsce, kiedys!
    Ależ ja się właśnie nie oburzam. Chciałem tylko pokazać, że dla tych, którzy chętnie by się oburzali, istnieje odpowiednie rozumowanie, które pozwoli im żyć spokojnie.
    Technikę cyfrową akceptuję i wykorzystuję na codzień, stety, czy niestety - dziś inaczej się nie da I cieszy mnie, że się rozwija (-: Teraz to już tylko zdjęcia ,,dla siebie'' robię analogiem - bo mam czas, bo lubię, bo tak mi się bardziej podoba.

Początki nałogu

Domyślnie

minek- przepraszam, to byl zwrot retoryczny, mial na celu stwierdzenie, ze to ja sie na cyfre nie oburzam.
    czesc.ch.

Pełne uzależnienie Awatar zanussi
    Miasto
    to tu to tam

Domyślnie

Włąsnie wróciłem ze spotkania z fotografem wojennym Peterem (Piotrem) Andrewsem z Reutersa. Zapytany na czym sie robi fotki na wojnie powiedział, że zna w tej chwlil dwóch (2) fotografów którzy focą jeszcze na filmach. Z tego co sie dowiedziałem Andrews potrafi przez 2 miesiace żyć i fotografować w skrajnie trudnych warunkach, zapytany skąd bierze prąd odpowiedział - z generatorów - a ja mógłbym dodać - z baterii słonecznych. Acha Piotr Andrews z Reutersa na cyfrach fotografuje juz od 8 (ośmiu lat). Cyfra definitywnie wyprze analog a ten drugi w postaci średniego i duzego formatu zaotanie dzielnie na placu boju ze swoimi możliwościami (mam jeszcze Pentaxa 67 i nie wyobrażacie sobie jaką frajdą jest zeskanować klatkę czy dwie do wielkości ok 150 MB jedno). Tak duzy skan pozwala mi zrobić odbitkę w formacie ok 70-100.
    Oko plus aparat - dobrana para.

sprzęt do generowania, rozpraszania, skupiania i rejestrowania świat(ł)a.....

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zanussi
    Cyfra definitywnie wyprze analog a ten drugi w postaci średniego i duzego formatu zaotanie dzielnie na placu boju ze swoimi możliwościami (mam jeszcze Pentaxa 67 i nie wyobrażacie sobie jaką frajdą jest zeskanować klatkę czy dwie do wielkości ok 150 MB jedno). Tak duzy skan pozwala mi zrobić odbitkę w formacie ok 70-100.
    No niewiem czy tak pozostanie dlugo, wszystko zalezy napewno od filmu uzytego w analogach (srednimformacie, duzym) ale juz dzis porownuje sie jedynki do srednich formatow, no i zgdnij kto wypada lepiej?... mysle ze techniki cyfrowe wypą w koncu analogowa fotografie wogole, pozostana jedynie artysci ktorzy zamiast rzezbic w tytanie ;-) nadal beda rzeźbic w drewnie jako tworzywie a nie jako onanizmie, od tych tworcow bedzie zalezalo jak dlugo koncernom oplaci sie produkowac filmy (albo staromodnie - błony) napewno jednak bedzie to rynek niszowy

Pełne uzależnienie Awatar zanussi
    Miasto
    to tu to tam

Domyślnie

nie wątpię, że bedzie coraz ciężej.... na razie zostaje niewątpliwa przyjemność robienia zdjęć i odbijania ich w ciemni (jeśli ktoś już nie wie to takie miejsce gdzie SAMEMU wywołuje się filmy <taki celuloidowy płaski kawałek czegoś >). I tu zrodziło się pytanie. Jac, moze wiesz, jaką max. dużą odbitkę w bardzo dobrej jakości można zrobić z aparatu typu full frame?
    Oko plus aparat - dobrana para.

sprzęt do generowania, rozpraszania, skupiania i rejestrowania świat(ł)a.....

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zanussi
    Jac, moze wiesz, jaką max. dużą odbitkę w bardzo dobrej jakości można zrobić z aparatu typu full frame?
    ja nie wiem ale wiem kto wie -> click ;-)

Gaff
    Guest

Domyślnie

Obarczam cyfre takze za to, ze starsze panie maja buzie jak niemowleta i ze wkolo sporo lalek Barbie spoglada z fotek.
    Heh, to akurat raczej "sprawka" grafikow komputerowych, a nie wylacznie cyfry.

Bywalec

Domyślnie

Gaff witam na forum
    Canon 5d mark II, C 24-105 L | C 70-200 2,8 | C 100 2,8 | zapraszam na moją stronę: www.foto-bank.net

Początki nałogu Awatar Krakers
    Miasto
    Bartoszyce

Domyślnie

Zastanawiam sie dlaczego ludzie czsto dyskutuja o aparatach cyfrowych a mysla o aparatach w komorkach ktorych to potem porownuja
    1 Ds mark III 17-40L . 24-70L, 70-200 IS 2,8 , 85f1,2 II 580EXII

Strona 57 z 114 PierwszyPierwszy ... 747555657585967107 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów