Strona 84 z 114 PierwszyPierwszy ... 3474828384858694 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 831 do 840 z 1138

Wątek: Analog vs Cyfra

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

No i znowy wracamy do momentu dysksji w ktorym bylo jasno udowodnione ze wieksza rozdzielczosc ma cyfra, Chomsky zdecyduj sie dlaczego analog jest lepszy - napewno nie ze wzgledu na rozdzielczosc.

Uzależniony Awatar CYNIG
    Miasto
    Łaziska Górne

Domyślnie

Jac, przeciez ta dyskusja (w tym watku) juz dawno nie opiera sie na argumentach tylko na "wierze"

Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez CYNIG
    Jac, przeciez ta dyskusja (w tym watku) juz dawno nie opiera sie na argumentach tylko na "wierze"
    Staram sie sleeeeedzic ta dyskuscje i jeszce ja nawet prawie cala pamietam, dlatego dziwie sia jak czesto wracaja stare obalone twierdzenia... cos jak mantra

Uzależniony Awatar Raff
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez CYNIG
    O, przepraszam, ja protestuję! Ja się opieram na sentymentach i warażeniach estetycznych Używam cyfry i analoga (niestety coraz rzadziej - koszt materiałów i skanów). Jedno i drugie lubię, żadnych barykad nie stawiam, hehe! Ale dla mnie film (póki co!) ma większą rozpiętość tonalną (szczególnie w światłach) i lepszą kolorystykę. Nie podam argumentów typu wykresy i liczby, bo się w to nie wgłębiam. Ale przecież ładnej kobiety też nie trzeba mierzyć, żeby wiedzieć że jest ładna
    Ostatnio edytowane przez Raff ; 26-03-2006 o 17:15

Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Raff
    O, przepraszam, ja protestuję! Ja się opieram na sentymentach i warażeniach estetycznych

Ale dla mnie film (póki co!) ma większą rozpiętość tonalną (szczególnie w światłach) i lepszą kolorystykę.
    No jesli chodzi o rozpietosc tonalna i swiatla to nie ma to zabardzo wplywu na rozdwojony ogon ptaka nad kamienica ;-), tego nikt nie kwestionuje ze wieksza rozpietosc tonalna szczegolnie w cieniach ma jednak film

Ale przecież ładnej kobiety też nie trzeba mierzyć, żeby wiedzieć że jest ładna
    No wlasnie zdefinjuj _ladna_ to pogadamy dalej :-)
    Cala dyskusja Analog vs.Cyfra to dyskusja o tym co mi sie podoaba a nie co jest lepsze i w tym kontekscie moze sie to ciagnac, nawet nie jestesmy na polmetku, ale to Chomsky powrocil do wymiarow (rozdzielczosci) owej "kobietki" ;-)

Uzależniony Awatar Raff
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jac
    No jesli chodzi o rozpietosc tonalna i swiatla to nie ma to zabardzo wplywu na rozdwojony ogon ptaka nad kamienica ;-), tego nikt nie kwestionuje ze wieksza rozpietosc tonalna szczegolnie w cieniach ma jednak film
    No, i wszyscy happy Wiadomo, że rozdzielczością nowe matryce wymiatają (taki np. 5D). Swoją drogą podziwiam algorytmy inerpolacji obrazu z CMOS, są na prawdę niezłe.

No wlasnie zdefinjuj _ladna_ to pogadamy dalej :-)
    Ależ to proste. Ładna to taka, która się mi podoba

Cala dyskusja Analog vs.Cyfra to dyskusja o tym co mi sie podoaba a nie co jest lepsze i w tym kontekscie moze sie to ciagnac, nawet nie jestesmy na polmetku, ale to Chomsky powrocil do wymiarow (rozdzielczosci) owej "kobietki" ;-)
    No tak. Szanuję miłość Chomskiego do analoga. Ale padły tu ogólne stwierdzenia co do dyskusji/dyskutantów, więc chciałem sprostować Jasne, że ja dyskutuje o tym, co mi się bardziej podoba. Ale "lepsze" też trudno tak jednoznacznie zdefiniować -

- czasem pofociłbym analogiem, ale robię cyfrą bo taniej. Więc w tym momencie lepiej znaczy taniej. A nie znaczy lepiej bo lepiej, tylko lepiej bo taniej, więc lepsze dla mnie to co tańsze a nie co mi się bardziej podoba, choć w sumie to lepsze dla mnie być powinno co mi się bardziej podoba czyli kolorki wypaski

Po zdefiniowaniu kryteriów rozdzielczości (ilość czytelnych linii) nie ma problemu ze stwierdzeniem co lepsze. Jeśli oczywiście za lepsze uznamy mające więcej linii, a to wydaje się rozsądnym wyborem Tu cyfra już pobiła analoga. Ot, i tyle

Pełne uzależnienie Awatar Venio
    Miasto
    Katowice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez al9
    To że myślisz o ciemni - to bardzo dobrze!!!
    ale link do sesji z Sonią wywal....
    Modelka miła, ale zdjęcia - masakra!
    Nic. Zero. Ani jednego chociaż poprawnego. Same złe.
    Musisz znależ guzik delete
    :-(
    al
    a ty co chłopcze... okres masz?
    Jak masz taki zły dzien to najlepsze są ćwiczenia na rozluźnienie
    Zapraszam:
    -Wstan ze swoimi 4ma literami
    -Stan 30cm od najblizszej ściany
    -(I TERAZ NAJLEPSZE) z dużą siłą pochyl sie do przodu.
    Polecam
    Ostatnio edytowane przez Venio ; 26-03-2006 o 21:28

Uzależniony Awatar Silent Planet
    Miasto
    Poznań / tu nie ma plenerów CB

Domyślnie

Grunt to dobrze znosić krytykę.
    Chylę czoła, Venio.
    EOS is SILENCE
    "Enjoy the silence."
    ---
    Wróciłem...!
    analog & digital / black & white / calm & easy...

Pełne uzależnienie Awatar Venio
    Miasto
    Katowice

Domyślnie

Silent ty tez masz dzisiaj zły dzien? Proponuje tez ćwiczenia na rozluźnienie.
    Wątek nie jest o moich zdjęciach - to jest raz.
    A dwa to zapraszam do wątku z moimi zdjęciami i tam konstruktywną krytyke pisać. A nie pie****ć rzeczy ktore nawet dziecko moze napisac - "bo są do **** i tyle"
    Bardzo chętnie posłucham co jest nietak.

Po to je tutaj pokazuje by ktoś mi coś doradził kto sie zna na rzeczy bo dopiero zaczynam w portretach. Wiec co? Jest ktoś chętny czy dalej bedzie cisza albo komentarze "bo nie" ?
    EOT
    Ostatnio edytowane przez Venio ; 26-03-2006 o 22:31

Uzależniony Awatar Silent Planet
    Miasto
    Poznań / tu nie ma plenerów CB

Domyślnie

MSPANC:
    Jaki EOT?
    My jeszcze z Tobą nie skończyliśmy...
    EOS is SILENCE
    "Enjoy the silence."
    ---
    Wróciłem...!
    analog & digital / black & white / calm & easy...

Strona 84 z 114 PierwszyPierwszy ... 3474828384858694 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów