No i znowy wracamy do momentu dysksji w ktorym bylo jasno udowodnione ze wieksza rozdzielczosc ma cyfra, Chomsky zdecyduj sie dlaczego analog jest lepszy - napewno nie ze wzgledu na rozdzielczosc.
No i znowy wracamy do momentu dysksji w ktorym bylo jasno udowodnione ze wieksza rozdzielczosc ma cyfra, Chomsky zdecyduj sie dlaczego analog jest lepszy - napewno nie ze wzgledu na rozdzielczosc.
Jac, przeciez ta dyskusja (w tym watku) juz dawno nie opiera sie na argumentach tylko na "wierze"
![]()
Staram sie sleeeeedzic ta dyskuscje i jeszce ja nawet prawie cala pamietam, dlatego dziwie sia jak czesto wracaja stare obalone twierdzenia... cos jak mantraZamieszczone przez CYNIG
O, przepraszam, ja protestuję!Zamieszczone przez CYNIG
Ja się opieram na sentymentach i warażeniach estetycznych
Używam cyfry i analoga (niestety coraz rzadziej - koszt materiałów i skanów). Jedno i drugie lubię, żadnych barykad nie stawiam, hehe! Ale dla mnie film (póki co!) ma większą rozpiętość tonalną (szczególnie w światłach) i lepszą kolorystykę. Nie podam argumentów typu wykresy i liczby, bo się w to nie wgłębiam. Ale przecież ładnej kobiety też nie trzeba mierzyć, żeby wiedzieć że jest ładna
![]()
Ostatnio edytowane przez Raff ; 26-03-2006 o 17:15
Zamieszczone przez Raff
![]()
No jesli chodzi o rozpietosc tonalna i swiatla to nie ma to zabardzo wplywu na rozdwojony ogon ptaka nad kamienica ;-), tego nikt nie kwestionuje ze wieksza rozpietosc tonalna szczegolnie w cieniach ma jednak filmZamieszczone przez Raff
No wlasnie zdefinjuj _ladna_ to pogadamy dalej :-)Zamieszczone przez Raff
Cala dyskusja Analog vs.Cyfra to dyskusja o tym co mi sie podoaba a nie co jest lepsze i w tym kontekscie moze sie to ciagnac, nawet nie jestesmy na polmetku, ale to Chomsky powrocil do wymiarow (rozdzielczosci) owej "kobietki" ;-)
No, i wszyscy happyZamieszczone przez Jac
Wiadomo, że rozdzielczością nowe matryce wymiatają (taki np. 5D). Swoją drogą podziwiam algorytmy inerpolacji obrazu z CMOS, są na prawdę niezłe.
Ależ to proste. Ładna to taka, która się mi podobaZamieszczone przez Jac
![]()
No tak. Szanuję miłość Chomskiego do analoga. Ale padły tu ogólne stwierdzenia co do dyskusji/dyskutantów, więc chciałem sprostowaćZamieszczone przez Jac
Jasne, że ja dyskutuje o tym, co mi się bardziej podoba. Ale "lepsze" też trudno tak jednoznacznie zdefiniować -
- czasem pofociłbym analogiem, ale robię cyfrą bo taniej. Więc w tym momencie lepiej znaczy taniej. A nie znaczy lepiej bo lepiej, tylko lepiej bo taniej, więc lepsze dla mnie to co tańsze a nie co mi się bardziej podoba, choć w sumie to lepsze dla mnie być powinno co mi się bardziej podoba czyli kolorki wypaski
Po zdefiniowaniu kryteriów rozdzielczości (ilość czytelnych linii) nie ma problemu ze stwierdzeniem co lepsze. Jeśli oczywiście za lepsze uznamy mające więcej linii, a to wydaje się rozsądnym wyboremTu cyfra już pobiła analoga. Ot, i tyle
![]()
a ty co chłopcze... okres masz?Zamieszczone przez al9
Jak masz taki zły dzien to najlepsze są ćwiczenia na rozluźnienie
Zapraszam:
-Wstan ze swoimi 4ma literami
-Stan 30cm od najblizszej ściany
-(I TERAZ NAJLEPSZE) z dużą siłą pochyl sie do przodu.
Polecam
Ostatnio edytowane przez Venio ; 26-03-2006 o 21:28
Grunt to dobrze znosić krytykę.
Chylę czoła, Venio.
EOS is SILENCE
"Enjoy the silence."
---
Wróciłem...!
analog & digital / black & white / calm & easy...
Silent ty tez masz dzisiaj zły dzien? Proponuje tez ćwiczenia na rozluźnienie.
Wątek nie jest o moich zdjęciach - to jest raz.
A dwa to zapraszam do wątku z moimi zdjęciami i tam konstruktywną krytyke pisać. A nie pie****ć rzeczy ktore nawet dziecko moze napisac - "bo są do **** i tyle"
Bardzo chętnie posłucham co jest nietak.
Po to je tutaj pokazuje by ktoś mi coś doradził kto sie zna na rzeczy bo dopiero zaczynam w portretach. Wiec co? Jest ktoś chętny czy dalej bedzie cisza albo komentarze "bo nie" ?
EOT
Ostatnio edytowane przez Venio ; 26-03-2006 o 22:31
MSPANC:
Jaki EOT?
My jeszcze z Tobą nie skończyliśmy...![]()
EOS is SILENCE
"Enjoy the silence."
---
Wróciłem...!
analog & digital / black & white / calm & easy...