Strona 64 z 114 PierwszyPierwszy ... 1454626364656674 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 631 do 640 z 1138

Wątek: Analog vs Cyfra

Początki nałogu

Domyślnie

Tomasz G- tak mysle dlaczego niektorzy zamiast plawic sie w luksusach, siegaja po survival, laza po gorach z plecakiem, maltretuja sie po pustyniach.
    Czy ta tesknota za rzeczami prostymi i skutecznymi siegnie fotografii?
    Tak naprawde to po co komu 90% wyposazenia dslr? "Balkponowcom i ceglarzom" wystarczy znacznie mniej- zaraz sie zacznie!
    Tak naprawde potrzebujemy prostej lustrzanki, najlepiej mechanicznej ( po co problemy z zasilaniem) by uchwycic kilka chwil z naszego zycia, a nie wypasionych komputerow. Jakiez to wazne fotki wymuszaja (na uczestnikach wszystkich forum) te rozbudowane funkcje!?! Tych kilka fotek naszych sympatycznych kobiet, te drzewka w lesie, kilku zawodnikow ( koszykarzy, czy siatkarzy), samochody ( nawet w ruchu) i inne? Focilem to wszystko z powodzeniem Zenitem i wiele innych rzeczy. Nie tylko ja, ale cale pokolenie fotoamatorow z lat 70-tych i 80tych. Wyobrazcie sobie panowie Zeeeniteeem!!!
    czesc.ch.

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Chomsky, sprzedaj samochod - kup konia.. Mieszkanie tez mozesz sprzedac.. po co Ci ciepla woda, elektrycznosc.. Przeprowadzisz sie na wies.. albo jeszcze lepiej do jaskini..

Jezeli przeszkadza ci fotografia cyfrowa - to jej nie wykonuj i nie ogladaj.. ale nie staraj sie nawrocic do Twoich przekonan caly swiat. Kazdy mam swoj rozum i postepuje w/g tego co uwaza za stosowne w tej dziedzinie.. Jeden kupi 1Ds MkII.. Ty kup Zenita 12XP i ciesz sie z niego tak samo.. Kogo to tak naprawde interesuje?

Początki nałogu Awatar marabut199
    Miasto
    London (UK)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czacha
    Kogo to tak naprawde interesuje?
    64 strony 600+ postow paru ludzi widac sie wciagnelo...
    Zaczynalem DRUHEM...teraz tez mam plastikowy aparat.:rolleyes:

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Moze dlatego ze taka ludzka natura, ze gdy ktos mowi inaczej niz my, to staramy sie go przekonac? To dziala w obie strony.. kazdy kazdego chce przekonac do czegos - pytanie tylko, po co?

Miasto
    London (UK)

Domyślnie

Moze dlatego ze taka ludzka natura, ze gdy ktos mowi inaczej niz my, to staramy sie go przekonac? To dziala w obie strony.. kazdy kazdego chce przekonac do czegos - pytanie tylko, po co?
    Bo jak by kazdy sie z kazdym zgadzal i mial takie samo zdanie to nuda by bylo okropna a swiat nie posunal by sie o cal od epoki jaskiniowcow.

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

To i nawet lepiej by sie stalo - a przynajmniej chomsky byl by zadowolony

Miasto
    London (UK)

Domyślnie

To i nawet lepiej by sie stalo - a przynajmniej chomsky byl by zadowolony
    Oj Czacha, czy ty czasem nie tak samo jak Chomsky tylko po drugiej stronie barykady...

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Ja se tylko zartuje Mam i sredni format i maly obrazek.. i cyfre (znowu) - nie stoje po zadnej stronie barykady, gdyz znam ograniczenia i mozliwosci tych systemow Smiesza mnie jednak tego typu dyskusje

Miasto
    London (UK)

Domyślnie

Ja se tylko zartuje Mam i sredni format i maly obrazek.. i cyfre (znowu) - nie stoje po zadnej stronie barykady, gdyz znam ograniczenia i mozliwosci tych systemow Smiesza mnie jednak tego typu dyskusje
    Juz kiedys napisalem - sa to dyskusje o wyzszosci swiat Wielkiejnocy nad swietami Bozego Narodzenia. Podejrzewam, ze chomsky ma taki sam punkt widzenia tylko sie tu z nami droczy. I tak i ja traktuje te dyskusje... Poki smiesza...

Początki nałogu

Domyślnie

Dzieki Ci o Czacho! Pozwoliles mi zyc przynajmniej. Dzieki. Skoro juz zyje to popisze sobie. Jak juz mam pisac to o czym? Pewnie, ze o wyzszosci analoga nad cyfra! W koncu doszlismy juz do tego, ze analog ma " dusze"- nikt przynajmniej nie oponuje, opozycja spacyfikowana. Moze uda mi sie wcisnac jeszcze kilka takich rewelacji?!?
    Czacha, tak na marginesie, skoro juz tu jestes. Wybrales juz dla siebie dslr-a?
    Caly czas myslalem, ze piszac o aparatach cyfrowych dobrze trafilem na to forum a tu masz ci los, co rusz koledzy mnie od tego odwodza.
    Panowie! Gdy zainteresuje sie motocyklami trafie na odpowiednie forum.
    Czesc.Ch.

Strona 64 z 114 PierwszyPierwszy ... 1454626364656674 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów