Strona 91 z 114 PierwszyPierwszy ... 41818990919293101 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 901 do 910 z 1138

Wątek: Analog vs Cyfra

aknoimak
    Guest

Domyślnie

Chomsky a jak będzie z kliszami? Boję się że znikną albo będą niesamowicie drogie? Kodak też coś wspomina o zaprzestaniu produkcji. Dla mnie najważniejsze są klisze Fuji i Ilforda. Mam nadzieję że jeszcze je dostanę za 2 czy 3 lata, bo na wcześniejszy jakikolwiek sprzęt cyfrowy to mi się nie zanosi. Zresztą może wygram dzisiaj w toto lotka to się okaże. No wtedy to bym porządził od razu zakup analoga Eosa 3 i 5D do tego kilka L-ek i skaner bębnowy do klisz i dużo, dużo kopalnię klisz
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Odkąd zacząłem robić skany na porządnym skanerze dedykowanym do 35mm, to przeszła mi ochota na 5D (na którego byłem napalony jak dziki ).[/QUOTE]

Jeśli można zapytać jaki to skaner- model i ile kosztuje. Bo może nie tylko bębnowe dają dobre rezultaty i są jakieś płaskie w miarę nie drogie. Cieszę się natomiast że nie uległem pokusie i nie sprzedałem swojego analoga bo od roku żona mi mówi:"Weź go sprzedaj a jak uzbieramy to kupisz cyfrę". Żona mi się zdigitalizowała .Lubi od razu widzieć co cyka.
    Ostatnio edytowane przez aknoimak ; 12-05-2007 o 12:40 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie Awatar thorin
    Miasto
    Silesia

Domyślnie

mysle ze tyle co dostalbys za tego analoga, to ledwo by na dobra karte CF starczylo, wiec chyba nie oplaca sie sprzedawac

O kondycje fuji i ilforda bym sie nie martwil, nie ma zadnych zwiastunow upadku tych firm wrecz przeciwnie, w zeszlym roku (albo dwa lata temu ?) fuji wykupilo linie produkcyjna AGFY, a Ilford wprowadzil niedawno na rynek ponownie materialy do fotografii IR i filmy barwnikowe.

Szkoda ze kodak juz nie gra na analogowym rynku tak jak jeszcze ze dwa lata temu wstecz, strasznie mi brakuje faktury papieru kodakowskiego RC ;/
    przebłysk geniuszu japońskich inżynierów posiadam, człowieku, dziewiętnastoletni Canon...
    pozor, teď vyletí ptáček, usměj se hezky a řekni sýr.

Uzależniony Awatar RNz
    Miasto
    Chrzanów, Katowice

Domyślnie

Myślę, że jedno i drugie ma swoje zastosowania. Cyfra jest wygodniejsza, szybsza w obróbce. Cykasz i zaraz możesz zobaczyć co z tego wyszło, wysłać komuś, wydrukować, w końcu możesz poprawić, jeżeli nie jesteś zadowolony.
    Jednak do zdjęć b&w wolę analoga, dlatego go nie sprzedaję.
    ... PhotoAnarchist ...
    nie jestem żadnym mądralą... mondralom tym bardziej!

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez aknoimak Zobacz posta
    Jeśli można zapytać jaki to skaner- model i ile kosztuje. Bo może nie tylko bębnowe dają dobre rezultaty i są jakieś płaskie w miarę nie drogie.
    Jest to Nikon LS-5000 ED. Cena ~5000zł, jak by nie patrzeć taniej niż 5D Skanuje u QBY i mogę go szczerze polecić (dzięki temu polecaniu mam 10% zniżki ). Gdybym miał nadmiar pieniędzy to na pewno bym go kupił.
    Analog rulez, jednak brakuje mi jakiejś zwykłej małpki, takiej do pstrykania ile wlezie.

Pełne uzależnienie Awatar thorin
    Miasto
    Silesia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bagnet007 Zobacz posta
    Analog rulez, jednak brakuje mi jakiejś zwykłej małpki, takiej do pstrykania ile wlezie.
    polecam jest taka jedna, nawet niezle sie spisuje, sam uzywam od dluzszego czasu, 350d sie nazywa
    przebłysk geniuszu japońskich inżynierów posiadam, człowieku, dziewiętnastoletni Canon...
    pozor, teď vyletí ptáček, usměj se hezky a řekni sýr.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez thorin Zobacz posta
    polecam jest taka jedna, nawet niezle sie spisuje, sam uzywam od dluzszego czasu, 350d sie nazywa
    Myślę o takiej małej co do kieszeni wejdzie. Może masz na myśli tą wersję

Uzależniony Awatar RNz
    Miasto
    Chrzanów, Katowice

Domyślnie

ciekawe czy coś widać przez wizjer?
    ... PhotoAnarchist ...
    nie jestem żadnym mądralą... mondralom tym bardziej!

Początki nałogu Awatar an_zak
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

pewnie niewiele mniej niż przez wersję pełnowymiarową ;-)

aknoimak
    Guest

Domyślnie

To chyba jakiś aparacik szpiegowski

Rykala
    Guest

Domyślnie

Hmm teraz rozumiem dlaczego wszyscy powtarzają że 350D bez gripa nie ma jak chwycić ;P

Strona 91 z 114 PierwszyPierwszy ... 41818990919293101 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów